Biciclești - campanie ProSport si Gandul

Gândul şi ProSport au lansat, miercuri seară, campania “BICICLEŞTI” şi îi cer public primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să închidă în luna octombrie, duminica, până la ora 18.00, traficul rutier de la Herăstrău, via Kiseleff, Calea Victoriei, până în Centrul Vechi.

Îi spunem «bicicleşti», dar nu vorbim numai despre biciclete şi sport, cerem un locpentru mişcare, plimbat cu rolele, cărucioarele pentru bebeluşi sau chiar, un cuvânt uitat de bucureşteni, promenadă. Ne gândim şi la cei care merg cu maşina şi nu vrem să blocăm oraşul, aşa că solicităm Poliţiei Rutiere să se alăture şi să găsească soluţii pentru ca în zone precum Piaţa Victoriei, intersecţia din apropierea Cercului Militar, Piaţa Revoluţiei, atât noi, cei ce vrem să facem mişcare, cât şi şoferii să putem trece alternativ, precizează iniţiatorii campaniei.

Ei fac apel la bucureşteni să sprijine campania pe o aplicaţie pe Facebook special creată, unde se poate da Like la cererea adresată primarului Sorin Oprescu.

Eu cred că sportul, oricare ar fi el, merită făcut nu în oraș, pe stradă, ci în parcuri sau locuri special amenajate. N-o să ies în vechi pe Calea Victoriei, cât o fi el de trafic oprit acolo, ca să alerg. În fine, fiecare cu gustul lui.

Părerea mea este că această campanie este făcută pentru a mai strânge  niscaiva popularitate, că tot e pe val subiectul cu bicicliștii, care se strâng cu miile să protesteze, nu? Pe de altă  parte, s-ar putea și Oprescu să răspundă ceva favorabil, să profite și el de acest lucru.

După ce au cheltuit 11 milioane de euro pentru a amenaja  niște  rahaturi de piste, care până la urmă au fost declarate  ilegale, ce să le  mai ceri aleșilor noștri?

Dacă aș avea forța mediatică a trustului PRO, aș iniția o campanie prin care să sensibilizez autoritățile  să  creeze  un program, așa cum există prin afară, în Marea Britanie spre exemplu, prin intermediul căruia firmele să poată oferi angajaților  posibilitatea de a-și cumpăra o bicicletă, fiind scutite astfel de la plata anumitor impozite.

Prin afară astfel de programe se numesc Bike to work și înseamnă măsuri reale la sprijinirea comunității bicicliștilor, la susținerea unui mod de viață sănătos și ce mai vreți voi. Vrem chestii concrete, nu gesturi galante, de a ne plimba pe Calea Victoriei. Dacă vreau să mă plimb pe Calea Victoriei mă urc pe cursieră și cu asta basta, nu-mi trebuie aprobarea lui Oprescu s-o fac.

Comentarii

Articolul precedentRiders Club Comana Park Trophy: Ultimul concurs din 2013
Articolul următorAi auzit? A dat Decathlon drumul la website!
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE