Sezonul de concursuri mountain bike a început în forţă, cu concursuri în condiţii vitrege şi mocirloase, precum cele de la Ziua B, motiv pentru care m-am gândit să vă fac nişte recomandări de cauciucuri pentru noroi, să despicaţi eu ele mocirloaca aşa cum a despicat Moise apele. Din fericire, există o grămadă de variante de cauciucuri pentru noroi pe piaţă şi vă prezint o parte:

Schwalbe Dirty Dan

Cauciucuri pentru noroi - Schwalbe Dirty Dan Schwalbe Dirty Dan sunt cauciucuri pentru noroi care au crampoanele foate înalte. Crampoanele cu grad de înclinaţie îşi sapă drumul în noroi,  iar spaţiul generos dintre blocuri asigură eliminarea lui atunci când roata tinde să se încarce prea mult. Singurul dezavantaj ar fi faptul că sunt cam grele – 920 grame.

Maxxis Beaver

Cauciucuri pentru noroi - Maxxis BeaverMaxxis Beaver sunt nişte cauciucuri pentru noroi foarte populare în rândul cicliştilor care folosesc biciclete cu roţi de 29″. Sunt şi foarte uşoare, au o greutate de aproximativ 470 de grame. Aceste cauciucuri sunt special proiectate pentru condiţii vitrege, cu ploaie, de unde şi numele de beaver (castor) 🙂

Michelin Country Mud

Cauciucuri pentru noroi - Michelin Country MudMichelin Country Mud sunt nişte cauciucuri care merg pentru toate anotimpurile. Sunt proiectate pentru teren accidentat cu bolovăniş şi au aderenţă foarte bună în condiţii de umezeală.

Continental Mud King

Cauciucuri pentru noroi - Continental Mud King Noroiul nu trebuie să ne strice distracţia, iar Continental Mud King sunt nişte cauciucuri construite în acest spirit. Au aderenţă chiar şi în cele mai noroioase condiţii, dar în acelaşi timp au şi proprietăţi de autocurăţare. Aderenţa este valabilă şi pentru condiţii ploioase pe teren cu rădăcini şi pietre.

Panaracer Fire Mud

Cauciucuri pentru noroi - Panaracer Fire MudPanaracer Fire Mud sunt special concepute pentru noroi adânc şi cântăresc doar 420 de grame.

Toate linkurile prezentate în acest articol sunt linkuri afiliate şi  fac trimitere către cel mai mare magazin de biciclete din lume, Chain Reaction Cylces. Link afiliat înseamnă că, în cazul în care cumpăraţi ceva de la ei, prin intermediul linkurilor de aici, voi primi un comision, care nu va influenţa în niciun fel preţul produselor comandate. Ca să ţineţi minte uşor cum puteţi ajuta, am creat un link special: Biciclistul.ro/chainreaction

Comentarii