Mugurel Fratila - Maraton Limassol, 18 martie 2012Mugurel Fratila - Maraton Limassol, 18 martie 2012

Povestea începe în primul rând prin declararea intenției. Vreau să alerg un maraton!

Primul maraton va fi Maratonul Internațional București. În acest moment, mai sunt până la startul concursului 191 de zile și 21 de ore. Sincer, cred că-i timp suficient până atunci să mă pregătesc și să termin cu bine acest maraton.

Voi alerga 42,195 km. Drumul meu începe aproape de la zero. În primul rând, n-am alergat până acum nici măcar 20 de km (un semimaraton). De fapt, cel mai mult cred că am alergat vreo 14 km. În al doilea rând, pornesc la drum cu povara unei operații de hernie inghinală, care încă nu-mi dă pace. Operația mă doare dacă încerc, spre exemplu, să alerg cu o viteză de cinci minute pe kilometru.

În al treilea rând, sunt gras 🙂 Am 96 kg acum. După operație m-am îngrășat (explicabil) pentru că n-am avut voie să fac sport deloc. Patru luni am stat pe bară, fără să fac nimic, timp în care am mâncat la fel de sănătos ca pe vremea când făceam sport. În consecință, ajunsesem pe la 102 kg. Sper ca în momentul concursului să am o greutate de cel mult 85 kg. Zic că-i un obiectiv rezonabil și de îndeplinit fără prea mari sacrificii, precum înfometare sau mai știu eu ce alte prostii mi-ar putea trece prin cap.

În februarie mi-am cumpărat The Non-Runner’s Marathon Trainer, carte care-mi va fi antrenor și ghid pentru primul maraton. Această carte este un manual complet care conține tot ceea ce trebuie să știu pentru a duce la bun sfârșit un maraton, primul maraton.

Trebuie să menționez că este o carte adresată în primul rând începătorilor și mai ales celor care vor să-și depășească limitele și să încerce primul maraton.

Tot repet aceste cuvinte, “primul maraton“, pentru că vreau să-mi intre bine în cap că este vorba de o încercare al cărei scop final este terminarea (cu bine) a maratonului. Nu vreau să-mi stabilesc un timp anume, vreau doar să alerg (și merg, de ce nu?) 42,195 de km. Pentru că este o experiență pe care n-am avut-o până acum, nu pot decât să-mi imaginez momentele prin care voi trece în această încercare, dar sper că această carte mă va ajuta și sper că voi învăța și din experiența altor oameni care au trecut prin asta și care știu cum să abordeze problemele cu care mă voi confrunta eu.

Nu voi ezita  să cer sfatul lui Gabriel Solomon, acest Forest Gump al României :), sau pe cel al lui Mugurel Frățilă.

Mugurel Fratila - Maraton Limassol, 18 martie 2012
Mugurel Fratila - Maraton Limassol, 18 martie 2012

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

7 thoughts on “Primul maraton: Povestea începe”
  1. Multumesc pentru feedback Dani! Chiar te invit sa mai treci pe aici, sigur voi mai scrie pe subiectul asta, cu ce mi se intampla pe parcurs. Iti urez succes!

  2. Bafta , si eu mi-am propus sa merg la semi-maraton la hercules si la maraton la Maraton apuseni , sunt in saptamana a 3-a de antrenament .
    Celer care vreau sa incerce , le recomand cartea ma ajuta mult la distantele ce trebuie parcurse si mult la capitolul motivare .
    Eu am optat ptr maratoane montane , nu ma impac bine cu asfaltul . Antrenamentele le fac pe dealuri si cele lungi la padure sa scad din socul pe genunchi .
    Mi-am luat si Animal flex ca supliment ajutator si minune genunchi nu ma mai supara , doar tibiile imi dau bataie de cap , sunt si eu din categoria ,, grea ,, la 91 kg .
    O sa tin aproape , orice sfaturi sugestii de pe blog ma ajuta si pe mine ca incepator maratonist .
    /numai bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds