Am pus această întrebare şi pe Facebook şi am primit multe c0mentarii şi idei interesante.

Eu vreau să ştiu dacă este realist să  încerci să mergi iarna cu bicicleta. Nu m-aş da în lături, chiar dacă ar fi foarte frig şi foarte vânt, dar dacă ar ninge n-aş avea nicio şansă cu cursiera, care are nişte roţi subţiri cât degetele.

Atunci, întrebarea, în mod logic, devine: se poate circula iarna cu mountain bike? Care este limita, dincolo de care n-are rost să încerci să te dai cu bicicleta? Sunt suficiente cauciucurile groase ale MTB-ului? Au aderenţa necesară? A încercat cineva aşa ceva?

Aş vrea să excludem ieşirile sporadice cu bicicleta pe zăpadă şi să luăm în calcul transportul zilnic cu bicicleta.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

10 thoughts on “Mergem cu bicicleta şi la iarnă?”
  1. da este bine sa mergi cu MTB-UL iarna pt ca are cauciucuri groase si daca nu sunt roase rizurile este si mai bn pt ca ofera stabilitate si viteza bicicletei .Parerea mea .

  2. asa ca sa zic in scurt:am janta de 2.6 cramponata dar tot alunec foarte tare dar este o placere iarna cu bicicleta.eu merg zilnic cu bicicleta afara si este un DHS Clallenger……

  3. Dupa experientele de anul trecut recomand cagula (nu glumesc). Mai ales daca e vant afara.

  4. @Cristi: Eu vorbeam de un mers cat de cat mai in siguranta, am testat tot felu si am ajuns la concluzia care am scriso mai sus.
    Janta face totul, cu una subtire te dai pe bicicleta cu morcovu` in fund si tot crispat…

  5. daca iti doresti cu adevarat iti iese cu orice fel de bicicleta 😀
    am facut o iarna cu dahonul dupa care iarna trecuta am mers aproape exclusiv cu bicla de posta ( http://bikeblogbucuresti.blogspot.com/2009/12/prin-nameti.html )
    asta de posta s-a dovedit fff buna la zapada … ca orice bicla utilitara are distanta dintre roti mai mare … e lunga, grea si stabila … are centrul de greutate jos si cea mai mare parte din greutate concentrata pe roata din spate … toate astea combinate cu un butuc cu 5 viteze interne si frane torpedo 😀
    asa cum am zis inca de la inceput merge cam orice bicicleta dar ca sa fie cat de cat ok nu strica sa ai aparatori la roti, aparatoare la lant (completa daca se poate), frane torpedo sau alta varianta inclusa in butuci, viteze interne, cauciucuri cat de cat cramponate si daca se poate un sistem decent de iluminat eventual un dinam inclus tot in butucul din fata ca sa fie toate aparate de elemente
    si evident haine eficiente si multa vointa 😀

  6. Da e superb iarna…dar doar daca folosesti cauciucuri de la 2.4″ in sus si chiar de 4″, sunt excelente pe o janta lata. Eu folosesc de 2.1″ si te descurci destul de bine daca folosesti si o janta lata in jur de 40mm (exterior), mareste aderenta destul de bine, faci fata…ma refer pe zapada, gheata e criminala…Cu 2.1″ si cu o janta de 22mm (exterior) mai bine stai in casa..
    Experienta personala…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.