Lance Armstrong la prima iesire publica dupa decizia USADA

Lance Armstrong la prima iesire publica dupa decizia USADA

Lance Armstrong a spus că a trăit “câteva săptămâni dificile”, dar nu s-a referit în mod direct la decizia agenției americane antidoping – USADA.

Fostul ciclist, în vârstă de 41 de ani, a vorbit public la un eveniment care a marcat a 15-a aniversare a fundației pe care a înființat-o, Livestrong.

Lance Armstrong își susține în continuare nevinovăția.

USADA a publicat săptămâna trecută un raport de 1.000 de pagini, spunând că Lance Armstrong a fost în centrul “celui mai sofisticat, profesionalizat și de succes program de dopaj” care s-a văzut vreodată în sport.

La evenimentul de vineri, Lance Armstrong a declarat că au fost “săptămâni dificile, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, pentru această fundație”.

Mi-a fost mai bine…dar mi-a fost și mai rău

Lance Armstrong a înființat fundația Livestrong în 1997, după ce a fost diagnosticat cu cancer testicular. El a reușit să strângă aproape 500 de milioane de dolari pentru supraviețuitori de cancer.

La gala de vineri au fost prezenți 1.500 de oaspeți, printre care și staruri de la Hollywood, precum Sean Penn și Robin Williams. La eveniment au fost strânși 2,5 milioane de dolari.

Lance Armstrong a demisionat săptămâna trecută din poziția de director al fundației.

Sponsorii săi cei mai mari, Nike și producătorul de bere Anheuser-Busch, au anunțat încheierea colaborării cu Lance Armstrong, dar continuarea relațiilor cu fundația sa.

Citește și Lance Armstrong e părăsit de toți sponsorii.

USADA a cerut ca Lance Armstrong să fie banat din ciclism pe viață și să piardă toate cele șapte titluri câștigate în Turul Franței.

Lance Armstrong, care trăiește în Austin, s-a retras din sportul profesionist în 2011.

BBC spune că Lance Armstrong încă are suporteri, dar aceștia pot fi numărați cu miile acum, nu cu milioanele de altădată.

Via BBC

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds