Focus Black Forest 29r 3.0

Cu părere de rău, trebuie să returnez Focus Black Forrest 29er-ul, cea mai bună bicicletă mountain bike pe care m-am dat până acum. Muțumesc Maros Bike!

Și, pentru cine mai are dubii, spun fără să clipesc: o bicicletă 29er este un vis! Nu știu cum sunt altele, că n-or fi toate la fel, dar Focus Black Forrest-ul mi-a depășit așteptările. Cu această bicicletă am reușit să dezvolt o viteză pe care n-am mai atins-o cu o bicicletă mountain bike până acum.  Am văzut schimbarea imediat, la concursurile la care am participat cu ea, când am depășit concurenți fără să gâfâi.

N-am putut să mă bag cu ea în viraje foarte strânse, dar nu m-a deranjat deloc acest lucru.

Șaua a fost extrem de confortabilă, cel puțin eu m-am simțit foarte bine pe ea.  Fundul meu a rămas intact, fără traume vizibile :), poate și datorită faptului că  unul dintre avantajele pe care ți le aduce o bicicletă 29er este faptul că, avândroțile mari, reduce foarte mult șocul pe care-l resimți când treci peste hârtoape.

Singurul aspect care nu mi-a plăcut la Focus Black Forrest 29er a fost greutatea. N-am cântărit-o, dar cred că avea peste 15 kg. Probabil că există modele 29er mult mai ușoare, dar și mult mai scumpe. Este însă un aspect care poate fi trecut cu vederea, fără prea multe regrete, dacă ai un buget limitat, dar vrei totuși să beneficiezi de avantajele pe care ți le conferă o astfel de bicicletă.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.