Zoltan Sipos

Acum două zile au avut loc campionatele mondiale de ciclism șosea la categoria under 23, unde  au participat și trei cicliști români: Zoltan Sipos, Eduard Grosu și Andrei Voicu.

Zoltan Sipos, care concurează pentru echipa Tușand Cycling Team, a făcut parte dintr-un grup de șase cicliști care au evadat în această cursă, lungă de 173 de km. Nici nu trecuser bine primii 16 km că grupul evadaților ajunsese la un avans de peste cinci  minute față de pluton.

Din păcate, plutonul i-a ajuns din urmă pe evadați când mai erau 45 km până la finish, pe un traseu care a avut rampe cu o înclinație și de 16%.

Noul campion mondial la ciclism șosea under 23 a devenit slovenul Matej Mohoric, însă sper ca Zoltan Sipos să fi fost observat de cineva, să fi atras atenția vreunei echipe importante.

Zoltan Sipos a mai participat și la proba de contratimp din cadrul campionatelor mondiale de ciclism under 23, unde s-a clasat pe poziția 64 din 74 de concurenți, la 7’07” în spatele câștigătorului, Damien Howson, de la echipa Orica GreenEDGE.

 

Clasamentul complet

Zoltan Sipos

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds