Alergare noaptea

Alergare noaptea

O dilemă cu care se confruntă mulţi alergători la un moment: să alerg seara sau să alerg dimineaţa, care-i cea mai bună soluţie?

Andrei Roşu, ultramaratonist, ultraînotător, ultra triatlonist, practică şi susţine alergatul de dimineaţă.

Eu alerg cel mai mult noaptea, după ce îi culc pe cei mici. Doar după ce se face linişte în casă am voie să ies la alergat, iar asta se întâmplă cel mai devreme la orele 22.00.  Problema cu alergarea de noapte este că devine cu adevărat obositoare atunci când am alergări lungi de făcut şi ajung acasă pe la 01, 02 dimineaţa. Nu numai că sunt foarte obosit şi îmi este greu să mă trezesc a doua zi de dimineaţă, dar dorm şi foarte agitat.

Azi noapte, după o alergare de 22,5 km (2h15m), am ajuns acasă pe la 00:30. Mi-am tras sufletul, m-am hidratat şi m-am lungit pe canapea, la televizor, să mă ia somnul. De obicei, dacă nimeresc o emisiune cu vorbărie în 10 minute aproape că încep să sforăi, dar azi noapte parcă mi-ar fi dat cineva pastile cu adrenalină, aveam ochii larg deschişi şi, deşi fizic eram obosit, somnul nu se lipea de mine. M-am dus totuşi în pat, dar muream de cald, transpiram din abundenţă şi parcă-mi venea să sar din pat să bag nişte flotări. Am reuşit să adorm la 04:00, după ce am băut un pic de apă.

Deci, ce-i de făcut? Nu pot să alerg dimineaţa. Soţia pleacă devreme la serviciu (eu lucrez de acasă) şi ar trebui să mă trezesc pe la 04:00 ca să fiu înapoi la timp, să nu rămână copiii singuri. În mijlocul zilei îmi este imposibil să alerg, cel puţin în perioada asta, când este caniculă.

Voi în ce parte a zilei alergaţi? Îmi dau seama că nu există un răspuns universal, pentru că fiecare aleargă când are timp.

Lecturi suplimentare:

Sursa foto

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds