Turul Frantei 2015 - etapa in urcare X

Turul Franţei 2015 intră astăzi în a doua săptămână, cu etapa Tarbes – Pierre-Saint- Martin, care va fi relativ scurtă, de 167 km. Primii 140 nu vor oferi prea mult spectacol, vor fi trei urcări de categoria a patra, nesemnificative.

În schimb, căţărarea finală va fi cel mai greu test pe care-l vor avea de trecut cicliştii până acum în Turul Franţei. Pierre-Saint-Martin este o urcare de 15,3 km, cu o pantă medie de 7,4%, iar secţiunea cea mai dificilă vine cam pe la jumătate, când pentru 4 km panta are un grad de înclinaţie de peste 9%.

Turul Frantei 2015 - profil etapa 10

Etapa a X-a este propice unei evadări timpurii, care să ia un avantaj în prima sută de kilometri. În plus, 14 iulie este Ziua Bastiliei, adică Ziua Naţională a Franţei, motiv pentru care mulţi francezi din pluton vor fi motivaţi să obţină atenţia camerelor TV.

Şi dacă tot vorbim de francezi, Pinot ar fi unul dintre potenţialii câştigătorii de astăzi. Este departe de clasamentul general, deci nu reprezintă o ameninţare pentru favoriţii la marele titlul şi este suficient de puternic pentru a câştiga o astfel de etapă montană. Să vedem dacă-l vor lăsa liderii.

Chris Froome se potriveşte perfect cu dificultatea căţărării de final. Să nu uităm că Froome şi-a construit victoria din 2013 într-o etapă din faza de început a competiţiei şi ar putea încerca acelaşi lucru. Froome şi-a distanţat serios atunci principalii adversari, Contador şi Cadel Evans, pe locul doi venind Richie Porte, iar pe trei Alejandro Valverde, care are şansa lui şi astăzi.

Ultima catarare etapa 10 Turul Frantei 2015

Nairo Quintana nu ne-a arătat până acum ce are el mai bun, pentru că n-a avut ocazia. În urmă cu aproape două minute în clasamentul general, Quintana are o şansă bună să mai recupereze ceva astăzi, mai ales că a avut parte ieri şi de o zi de odihnă.

Alberto Contador ne va oferi în sfârşit nişte răspunsuri în ceea ce priveşte capacitatea lui de a se ţine după cei mai puternici căţărători. Până acum nu a arătat cine ştie ce şi ar fi surprinzător să-l vedem printre primii la finalul zilei de astăzi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Vincenzo Nibali, care s-a cam chinut în etapa a VIII-a.

Joaquim Rodriguez se află într-o formă excelentă în acest moment. E posibil să-l vedem lansând atacuri în forţă pe secţiunile mai abrupte ale căţărării. Dacă va fi în stare să stea în fruntea plutonului, este unul dintre favoriţi pentru câştigarea etapei, dacă se ajunge la un sprint la finish.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds