Tejay van Garderen părăseşte Turul Franţei în etapa a 17-a, din cauza unei infecţii respiratorii. Era pe locul 3 în clasamentul general.Tejay van Garderen părăseşte Turul Franţei în etapa a 17-a, din cauza unei infecţii respiratorii. Era pe locul 3 în clasamentul general.

Etapa a 17-a din Turul Franţei a fost un coşmar, în mod special pentru Tejay van Garderen, care a părăsit competiţia în lacrimi. N-a putut continua, s-a văzut că suferea, i s-a tras din cauza unei infecţii respiratorii, care l-a smuls direct în afara Turului direct de pe locul 3 în clasamentul general. Cyclingnews descrie pe larg suferinţa americanului.

Etapa de ieri a fost tot coşmar şi pentru Alberto Contador, care şi-a văzuit năruite speranţele de a mai recupera timp în clasamentul general, după ce a căzut pe ultima coborâre, exact când Vincenzo Nibali a atacat. Şi-a stricat bicicleta, a schimbat-o cu un coechipier şi pe urmă a trebuit să o schimbe din nou, cu una special setată pentru el.

Spaniolul a început etapa cu 4:23 în urma lui Chris Froome, liderul, şi a mai adăugat încă 2:14. Adio dublă, adio Giro-Le Tour!

Turul Franţei 2015, etapa a 17-a, 161 km - Alberto Contador (Tinkoff - Saxo)
Turul Franţei 2015, etapa a 17-a, 161 km – Alberto Contador (Tinkoff – Saxo)

Citeşte declaraţiile lui Contador şi ale echipei sale după etapa de ieri.

Rezumatul etapei

https://youtu.be/kLvAS3RjWpI

Etapa a fost un coşmar şi pentru Andrew Talansky (Cannondale-Garmin), care a făcut parte din evadare, dar nu a putut câştiga etapa în faţa lui Simon Geschke (Giant-Alpecin). Acesta din urmă a atacat dintr-un grup de 28 de evadaţi cu doar 50 km până la finish şi a reuşit  să-şi menţină avantajul chiar dacă Talansky, care se afla în acelaşi grup de 28, a tras tare şi a mai recuperat din ecart.

Etapa a 17-a din Turul Franţei a fost un coşmar şi pentru Nairo Quintana, cel puţin din punctul meu de vedere. E în continuare pe locul 2, dar nu a reuşit să mişte nimic în faţa lui Chris Froome, care şi-a apărat cu succes prima poziţie în clasamentul general, răspunzând fiecărui atac în parte, lui Valverde, lui Quintana, lui Contador sau lui Nibali.

“Quintana, cea mai mare dezamăgire a Turului. Nibali a câştigat circumstanţial anul trecut, n-aveam aşteptări mari. Contador a avut ghinion şi-i după Giro. Dar Quintana, pentru ce dracu s-a antrenat la altitudine şi a făcut caz de asta? Cu atacuri în ultimul kilometru câştigi turul Lichtenstein-ului”, zice amicul meu Bogdan.

 

 

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds