Tudor Oprea

Nu știu cum vi se pare vouă, dar mie îmi sună a anunț de retragere mesajul pe care l-a publicat Tudor Oprea pe pagina sa de Facebook:

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-comment-o” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]“Am participat la prima mea Cupă Mondială undeva pe la sfârșitul anilor 90 la Kaprun. Tibi Macaveiu m-a dus acolo și a fost o experiență interesantă. Au urmat multe altele și au avut fiecare ceva deosebit. De pe fiecare traseu am învățat câte ceva. Duminică voi participa la ultima, aici la La Bresse. Un traseu de XCO super fain pe care îți face plăcere să te dai și odată ce ai reușit să treci pasajele mai dificile încerci la fiecare tur să-ți îmbunătățești trasele, să treci mai relaxat peste dropuri și mai sigur pe zonele alunecoase.

Chiar dacă suntem conștienți care ne sunt locurile în clasamente sper ca tot mai mulți rideri tineri să participe la competiții de asemenea anvergură în anii următori, să devină o obișnuință prezența românilor în Cupele Mondiale”.[/vc_message][vc_column_text]

Tudor Oprea va participa, duminică, la Cupa Mondială de Mountain Bike XCO din Franța, localitatea La Bresse. Cea mai recentă participare a lui într-o Cupă Mondială de mountain bike XCO a fost weekend-ul trecut la Albstadt, în Germania, când a parcurs doar 3 din cele 7 tururi ale cursei, clasându-se în cele din urmă pe locul 118 din 139.

Tudor Oprea va împlini la sfârșitul acestui an 40 de ani și este cel mai bine clasat român în clasamentul mondial UCI, locul 158 din 1611.

Tudor Oprea a început să practice mountain biking-ul la vârsta de 19 ani, într-o perioadă în care acest sport era o noutate în România. Între 1998 și 2001 el a concurat și în câteva curse de triatlon. Timp de șase ani a participat și în competiții de ski fond, câștigând câteva titluri de campion național.

El a participat la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, la disciplina XCO. S-a clasat atunci pe locul 37 din 45, într-o cursă pe care nu a reușit s-o ducă până la capăt.

În timpul carierei sale, Tudor Oprea a câștigat de 11 ori Campionatul Național de Mountain Bike XCO.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

3 thoughts on “Ultima cupă mondială pentru Tudor Oprea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.