Două ştiri care au trecut pe lângă mine şi pe care vreau să le am totuşi pe Biciclistul.ro pentru că sunt importante.
Federaţia Română de Ciclism nu mai are datorii
În primul rând, m-am bucurat să aud că Federaţia Română de Ciclism a scăpat de datorii şi că acum este eligibilă pentru finanţare publică. Detalii puteţi găsi chiar pe site-ul Federaţiei, ceea ce n-am înţeles eu, şi nu vreau să fiu considerat cârcotaş, este motivaţia care a stat în spatele oamenilor ce au acoperit datoria. Citez chiar de pe site:
“O altă parte a datoriei a fost acoperită din surse proprii, de următoarele persoane fizice, după cum urmează: Horia Alexander Enciu (40.000 lei), Ovidiu Simen (40.000 lei), Eduard Carol Novak (80.000 lei), Karoly Novak (30.000 lei)”.
Nu se explică nicăieri ce i-a împins pe aceştia să acopere datoriile, dacă au intenţia de a-şi recupera banii şi cum vor face acest lucru. Dragostea pentru ciclism i-a împins spre acest gest? Eduard Novak este preşedintele Federaţiei, iar Ovidiu Simen este vicepreşedinte.
Prestaţia decentă a românilor la o cupă mondială la MTB
În 2016, la Albstadt, Germania, niciun român nu a reuşit să termine concursul de cupă mondială la MTB, unde s-au prezentat cei mai puternici rideri din lume. Toți cicliştii români au fost ajunși din urmă, fără să poată parcurge cele șapte tururi. Cel mai bine clasat român a fost Tudor Oprea, locul 118 din 139 de rideri. Am făcut această introducere, pentru că anul acesta, în acelaşi loc, cam în aceeaşi perioadă, românii au reuşit o prestaţie mai bună, cel puţin la categoria under 23.
Vlad Dascălu, de la Dinamo BikeXpert Racing Team, s-a clasat pe locul 30, iar Ede Molnar pe locul 77 din 139 de sportivi care au trecut linia de finish. Vlad se putea clasa chiar mai bine, dar în al treilea tur a făcut pană şi a căzut de pe poziţia 14 pe poziţia 48, reuşind să recupereze până la sfârşit până la locul 30.
La categoria Elite am avut un singur reprezentant, pe Vlad Sabău, care nu a reuşit să termine concursul, fiind ajuns din urmă.