Isklar Norseman Extreme Triathlon 2017
Foto: Alexander Koerner/Getty Images

Sorin Boriceanu a prins gustul competițiilor extreme de triatlon, unde nu doar cea mai bună pregătire fizică este vitală, ci și un psihic la fel de blindat.

Boriceanu a participat în 2017 la Norseman Xtreme Triathlon, unul dintre cele mai dure concursuri de triatlon din lume, cu distanțe echivalente unui concurs Ironman. Dificultatea acestei competiții nu ține doar de distanțe ce trebuie parcurse, ci și de condițiile meteo în care se desfășoară, dar și de profilul traseelor.

Startul la înot se face de pe puntea unui feribot, dimineața, la ora cinci, când afară este întuneric beznă, iar apa este înfiorător de rece (aproximativ 10 grade Celsius). Concurenții înoată 3,6 km prin fiordul Hardangerfjord, într-o apă formată din ghețari.

Mai apoi, din localitatea Eidfjord se pedalează 180 km prin munți, iar în primii 40 km se urcă până la 1.200 de metri deasupra nivelului mării.

După proba de ciclism urmează proba de alergare, de 42,2 km. Se aleargă pe plat până la km 25, dar mai apoi începe ascensiunea muntelui local, Gaustatoppen, până la 1.880 de metri deasupra nivelului mării.

Sorin Boriceanu s-a clasat pe locul 126 și mai vrea.

”După rezultatul de la Escape from Alcatraz Triathlon și experiența de la Norseman, cred că adevărata provocare va fi să mă autodepășesc într-o competiție de triatlon cel puțin la fel de extremă”, a declarat Sorin Boriceanu pentru Biciclistul.ro.

Boriceanu a participat în 2016 la Escape from Alcatraz Triathlon, unde s-a clasat pe locul 52 din 2.000 de participanți. S-a antrenat 10 luni pentru acest concurs

Boriceanu așteaptă încă rezultatul procedurii de selecție pentru competiția ce va fi în acest an principalul său obiectiv. Nu ne-a divulgat numele concursului, ce va avea loc în a doua parte a anului, cert este că în calendarul său competițional pentru 2018 sunt incluse circuitele interne de triatlon, dar și cele două ”competiții de suflet”: Fără Asfalt La Mare și Fără Asfalt la Munte.

”Ca noutate, pentru 2018 mi-am propus să mă apropii mai mult de natură și să concurez la cel puțin trei maratoane de alergare montană, cel mai probabil la Moeciu, RetezatSkyRce, Ciucaș și MPC”, spune Boriceanu.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds