Robert Budai - Ocean Lava Mamaia 2017Robert Budai

Robert Budai, cel care a câștigat în 2016 Transfier, cel mai greu concurs de triatlon șosea din România, trăiește și se antrenează în Barcelona. Majoritatea concursurilor de triatlon la care participă sunt în Spania, unde este cel puțin câte un concurs în fiecare weekend, tot timpul anului.

Robert Budai a fost inclus anul trecut în lotul național de duatlon și a reprezentat România la Campionatul European de Duatlon, unde s-a clasat pe locul 28, în fața campionului național, Ciprian Bălănescu (locul 31).

Și mare mi-a fost surprinderea când Robert Budai mi-a spus că nu este un sportiv profesionist.

”Nu sunt triatlonist 100%, nici pe departe. Administrez un magazin de nutriție și suplimente sportive (Active Nutrition Barcelona), care-mi ocupă 30-40 de ore pe săptămână”, a declarat Robert Budai pentru Biciclistul.ro.

Păi, dacă te gândești puțin, ăsta-i un job full time. La opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână cam asta e, 40 de ore.

”Am un orar flexibil, îmi permit să fac două, trei antrenamente pe zi, dar trebuie să mă organizez foarte bine”, spune Robert.

În aceste condiții, românul și-a impus obiective îndrăznețe în acest an. În luna mai va participa la Half Challenge Salou, în Spania. Pe urmă, tot în Spania, urmează Half Vitoria, în iulie, iar în toamnă, în octombrie, Campionatul European de Half ETU, ce va avea loc la Ibiza.

Pe lângă aceste obiective majore vor fi ”multe concursuri short, duatlon/triatlon, tot în Spania, pentru clubul meu CET Distance, dar vor fi tratate ca pregătire pentru obiectivele importante”.

”Obiectivul suprem este însă evitarea accidentărilor, ca să mă pot antrena cu mai multă constanță”, a spus Robert Budai.

Anul trecut, spre exemplu, o accidentare de la sfârșitul lunii iulie nu i-a mai permis să concureze tot restul anului.

Cel mai bun  rezultat înregistrat în 2017 de către Robert Budai a fost victoria de la Ocean Lava  Mamaia.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds