Ciprian Bălănescu este triatlonistul român care domină de ceva vreme  competiţiile interne.  Am avut ocazia să-l văd (de la distanţă) la triatlonul de la Mamaia, la care am participat şi eu. Atunci a câştigat competiţia,  deşi cu două luni în urmă avusese un accident, în urma  căruia îşi  fracturase două coaste. Deci, în acest om zace o voinţă de titan.

Ciprian Bălănescu are o ambiţie în faţa căreia mă înclin şi pe care o susţin din toată inima: vrea să participe  la Jocurile  Olimpice de la Londra, din 2012. Şi, eu, ca şi mulţi  alţii, cred că va reuşi să ajungă acolo. Nu ştiu ce anume trebuie să facă pentru a se califica la  Jocurile  Olimpice de la  Londra, dar bănuiesc că trebuie să câştige mai  multe competiţii de triatlon, de pe la noi, dar şi din afară.

Mai  nou, Ciprian  Bălănescu beneficiază de o campanie foarte mişto, al cărui prim episod îl puteţi vedea mai jos. Scrieţi despre acest om şi ajutaţi-l să devină cât mai cunoscut, pentru că triatlonul este un sport foarte scump şi orice fel de ajutor, financiar sau de imagine, este  binevenit. Eu zic că merită.

Despre proba de triatlon de la Jocurile Olimpice 2012

Proba de triatlon de la Jocurile Olimpice 2012 va avea loc la Hyde Park în zilele sâmbătă,  4 august, respectiv marţi, 7 august.

La această probă  participă 110 sportivi, 55 de femei şi 55 de bărbaţi, printre care sper din  tot sufletul să se afle şi Ciprian Bălănescu.

Imagine de la triatlonul din Beijing, 2008.

Triatlonul are o istorie scurtă  în cadrul  Jocurilor  Olimpice, această probă având debutul în 2000, la Jocurile Olimpice din Sydney, unde  peste 500.000 de spectatori s-au adunat pentru a-i urmări pe triatlonişti.

Ce probe  îl aşteaptă  pe Ciprian Bălănescu

  • 1.500 metri de înot în apă deschisă;
  • 40 km de bicicletă
  • 10  km de alergare

Despre Hyde Park

Zona Hyde Park este deschisă publicului încă din 1637. Acest parc  sportiv este folosit de mai multe cluburi sportive. Zona de finish a Hyde Park va putea adăposti cam 3.000 de spectatori, iar  de-a lungul  traseului mai pot intra multe alte mii de susţinători.

[polldaddy poll=4275966]

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds