Ieri am pus pe Biciclistul.ro o poza care reprezenta o cursiera pusa in cada. Urma sa fie spalata. M-a distrat poza si am pus-o tocmai pentru ca mi s-a parut ceva iesit din comun.

Dar din comentariile care au fost puse pe Facebook, mi-am dat seama ca, de fapt, s-ar putea sa fie o obisnuinta si ca multa lume isi spala bicicleta in cada, mai ales “orasenii”.

Asa ca vin cu acest sondaj si chiar sunt curios: voi unde va spalati bicicleta?

[polldaddy poll=4535494]

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

9 thoughts on “Sondaj: Unde iti speli bicicleta?”
  1. Eu o spăl clasic, cu găleata si detergent pt. vase! Pt. lanţ folosesc motorină pe care o introduc in pulverizator şi la final ung lanţul cu ulei pt.motor! Simplu ! Nu durează mai mult de 20 min ,săptămânal!

  2. Dupa o tura prin noroaie o bag la o spalatorie auto. A doua o zi o mai spal o data si o ung- asta am invatat dupa prima evadare cand a doua zi m-am murdarit rau desi bitza fusese spalata cu jet puternic; si scartaia din toti rarunchii. La omv Baneasa de exemplu baietii aia chiar au grija de biciclete si le spala cu grija.
    In rest o spal in curte cu furtunul:)

  3. Dupa caz se poate spala in mai multe din optiunile sondajului, dar neputandu-se selecta mai multe ar fi nefiresc sa aleg doar una.
    Pentru mine optiunea nr. 1 este spalatoria. Exista spalatorii care sunt deja familiarizati cu spalatul bicicletelor si chiar stiu unde trebuie sa foloseasca jetul cu o forta mai mica sau sa dea de la departare. Pretul este 5 lei curatat preliminar, spuma activa + clatire.
    Aici mai exista si optiunea benzinariei cu statie de spalare individuala(in general OMV). La o bicicleta este suficienta o singura fisa(3 min) daca nu este cu mult noroi depus si semiuscat. Daca nu reusesti curatarea completa atunci inca o fisa va fi deajuns.Total 2 fise(6 min) 10 lei.
    Optiunea de urgenta este cada, bineinteles atunci cand spalarea presupune inlaturarea unor stropeli usoare sau praf depus de pe drum, in nici un caz ce arata imaginea de pe FB. Nu este o alegere fericita lanivelul ala de incarcare nici pentru cada nici pentru scurgerile locuintei.
    Dupa concursuri daca sunt cursuri de apa prin preajma, o spalare grosiera se poate face in rau cu conditia ca angrenajul si componentele sa nu contamineze apa cu resturi de ulei. Au fost situatii cand organizatorii n-au pus la dispozitie statie de spalare sau nu suficiente.

  4. Depinde… daca este doar un pic stropita, o sterg cu o carpa pe balcon, daca o noroiesc mai tare atunci clar in cada. Mai folosesc uneori si furtunul, in general dupa concursuri, sau cand merg la vreo tura care are ca final o curte cu furtun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds