Există mulţi biciclişti chipeşi pe lumea asta, Măria Ta, dar cel mai frumos şi mai frumos dintre ei este Vlăduţ!

Săptămâna trecută Vlăduţ, băieţelul meu de doi ani şi 10 luni, a primit în avans cadoul pentru ziua lui de naştere: o bicicletă.

[singlepic id=2475 w=320 h=240 float=none]

Şi-a dorit foarte mult bicicleta. Când mergeam în parc şi vedea copii pe bicicletă ne tot spunea că vrea şi el.  Şi cum tăticul este Biciclistul.ro, nu ne-am putut pune în calea fericirii copilului.

Am mers la Decathlon şi i-am cumpărat o bicicletă roşie şi o cască albastră. Eu zic că-i stă foarte bine cu ele.

[singlepic id=2472 w=320 h=240 float=none]

Eu am insistat să-i luăm bicicletă de 14”, că-i încă micuţ, dar până la urmă s-a votat să-i luăm o bicicletă de 16”.

Prima zi a fost chinuitoare. Nu reuşea să-şi menţină echilibrul pe bicicletă, iar să dea din pedale nici atât.

A doua oară s-a simţit mai relaxat şi a început să pedaleze pe jumătate, fără să ducă mişcarea de rotaţie a pedalelor până la capăt. S-a supărat că am tot încercat să-i explic că trebuie să pedaleze cu ambele picioare.

A treia şedinţă a fost norocoasă. Brusc, Vlăduţ a început să pedaleze corect şi dacă în primele dăţi vroia să se da jos de pe bicicletă după 10 minute de pedalat, acum i-a plăcut foarte mult. M-a făcut să alerg după el 🙂

[singlepic id=2465 w=320 h=240 float=none]

Mai are de învăţat, în afară de obiectivul suprem, de a merge fără roţi ajutătoare, să privească la drum înainte. Se uită des la roată din faţă, cu capul aplecat şi riscă să accidenteze pe cine îi iese în cale.

Singurul inconvenient (temporar) cu privire la bicicletă este faptul că, fiind mai mic de statură decât copilaşii de vârsta lui, Vlăduţ este puţin  incomodat când pedalează.

Este nevoit să se balanseze dintr-o parte într-alta.  Cum este însă în continuă creştere, estimăm că pe la toamnă bicicleta îi va fi numai bună. Şi când o să-i rămână mică o va prelua Natalia, surioara lui.

[nggallery id=130]

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

4 thoughts on “Oglindă oglinjoară, cine-i cel mai frumos biciclist din ţară?”
  1. Sa-ti traiasca pustiul !
    Ca fapt divers, exista adepti ai unei metode de a invata copiii sa mearga mai usor pe bicicleta, si anume pe biciclete fara roti ajutatoare, dar si fara pedale. Se pare ca invata mai usor sa-si mentina echilibrul, impingandu-se cu picioarele si prinzand treptat din ce in ce mai multa viteza.

  2. Bravo ție și lui. Bucuria de a-ți vedea copilul mergând pe bicicletă e de neprețuit. Pentru toate celelalte există cardul Decathlon 😉

    Ai putea să îl scoți la Maratonul Vinului. Faceți cursa de familie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds