Întâlnesc tot mai des persoane care poartă la mână nişte brăţări brăţări fitness mai sofisticate decât PC-ul meu vechi de cinci ani, care îţi spun câţi paşi ai făcut, ce distanţă ai parcurs sau câte calorii ai ars, în diferite contexte, iar toate informaţiile astea le poţi descărca pe calculator, unde ai acces la tot felul de grafice.

Iniţial am strâmbat de nas când un posesor al unei astfel de brăţară fitness mi-a lăudat dispozitivul. Pur şi simplu nu mă interesa, spre exemplu, câţi paşi fac într-o alergare de 10 km, unde mă uit, mai degrabă, la informaţiile legate de viteză şi ritm cardiac.

Mi-am dat însă seama că, pe de o parte, aceste brăţări nu se adresează celor care sunt neapărat sportivi, ci mai degrabă persoanelor comode, care au nevoie de o justificare a faptului că nu fac sport. Nu alerg, dar am făcut 5.000 de paşi azi, sunt tare!  Pe de altă parte, am rămas impresionat de funcţionalităţile pe care producătorii de electronice le-au adăugat la aceste dispozitive şi mi-am dat seama că am fost un ignorant până acum.

Garmin Vivofit

Garmin Vivofit

Spre exemplu, brăţara de fitness Garmin Vivofit, care costă 535 de lei, îţi monitorizează, în afară de numărul de paşi, caloriile consumate şi distanţa parcursă, calitatea somnului! Te-ai mişcat în somn? Garmin Vivovit înregistrează mişcarea şi când te trezeşti îşi spune că ai dormit x ore, din care y minute te-ai mişcat.

Varianta cu centură pentru ritm cardiac costă 663 de lei.

Mai mult, Garmin Vivovit îţi propune şi obiective de atins pentru ziua următoare. Dacă le îndeplineşti, brăţara îşi ajustează gradual obiectivele, astfel încât să ai un stil de viaţă mai sănătos, mai activ. Citiţi un review extrem de bine făcut pe DC RAINMAKER.

FitBit Zip

Fitbit Zip Fitness

Fitbit Zip Fitness este un dispozitiv sensibil mai ieftin decât Garmin Vivovit (279 de lei). Este foarte simplu de folosit care, cu ajutorul accelerometrului, îţi oferă informaţii despre caloriile arse, distanţa parcursă şi numărul paşilor efectuaţi.

Polar Loop

Polar Loop Activity Tracker

Polar Loop îţi arată timpul, numărul de paşi, caloriile arse şi target-ul pe care îl ai de îndeplinit în ziua folosirii. Ecranul acestui dispozitiv este de tip LED. La fel ca şi device-urile anteriore, Polar Loop se conectează la telefonul mobil sau PC. Nu l-am găsit la eMAG, nici în alt magazin românesc. În afară, la Wiggle, spre exemplu, costă 93,19 euro (413 lei). Un review complet, tot pe DC RAINMAKER.

Nike FuelBand

Nike FuelBand

 

Nike FuelBand arată chiar cool şi este cea mai scumpă brăţară fitness dintre cele prezentate până acum. Costă “doar” 800 de lei şi, în principiu, face cam acelaşi lucru pe care îl face o brăţară fitness smart.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

6 thoughts on “Brăţara fitness, noua modă în sport”
  1. Multumesc pentru raspuns, GadgetWorld!
    Am vazut in prezentarea celor de la polar ca exista functia de monotorizare a pulsului, dar pentru intreaga durata a zilei. Ma interesa daca se pot accesa datele raw.
    Eliza Cristina Martin

  2. Am observat ca aplicatia de pe telefon face si histograme de ritm cardiac, pentru majoritatea bratarilor fitness.
    Imi puteti spune va rog, care este unitatea de timp pentru care exista intrare pentru puls.
    Ma interesa sa surprind variatii de puls, pentru intervale scurte de cateva secunde.
    Nu am gasit astfel de detalii pe site-ul producatorului.
    Va multumesc,
    Eliza Cristina Martin

  3. Nu stiu daca functiile pe care le cauti tu o sa le gasesti la vreo bratara inteligenta, dar intr-adevar, asa cum ai spus si tu, aceste bratari inteligente au fost contruite cu scopul de a incuraja oamenii sa faca miscare, sa bea apa, sa doarma un anumit nr de ore s.a.m.d.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.