Am vrut să-i dedic un articol separat lui Chris Froome, cel care a câștigat ediția cu numărul 100 din Turul Franței.
L-am boscorodit și bombănit pe parcursul întregului tur, din considerente subiective, pentru că îmi doream ca Alberto Contador să-i dea peste nas. Însă trebuie să recunosc că britanicul a fost cel mai bun în acest Tur al Franței. N-a avut adversar, iar felul în care a câștigat în momentele cheie a fost ceva de senzație.
Chris Froome a arătat, la sfârșitul Turului Franței, pe podium, ca un om. Avea lacrimi în ochi și era foarte emoționat. A dat senzația că nu este sigur de câștigarea titlului, că nu se bucură pentru că nu vrea să sufere o dezamăgire. A avut rețineri chiar și pe podium, dar s-a văzut că este copleșit.
Am văzut pe fața lui Chris Froome un zâmbet care m-a înduioșat, un zâmbet care a șters cu buretele pica ce i-am purtat-o de-a lungul acestui tur, un zâmbet care m-a câștigat. Chris Froome a spus, la începutul acestei ediții din Turul Franței, că vrea să domine această competiție mai mulți ani la rând. În acest stil, cu această formă, sigur o va face.
Cine e Chris Froome
Chris Froome s-a născut în data de 20 mai 1985, în Kenya. A crescut în Africa de Sud, iar din primăvara anului 2008 a căpătat pașaport britanic.
În 2007, când avea 22 de ani, Froome a intrat la profesioniști, în echipa Konica Minolta. Pe urmă s-a mutat în Europa și s-a alăturat echipei britanice Barloworld. În 2010, echipa Team Sky a pus ochii pe el și l-a cooptat în lotul său.
Chris Froome a atras atenția reflectoarelor în 2011, în timpul Vuelta (Turul Spaniei), când a terminat pe locul doi în clasamentul general.
Anul trecut, în Turul Franței, Chris Froome a fost locotenentul lui Bradley Wiggins. A câștigat atunci etapa cu numărul șapte, care culmina cu o urcare, reușind să termine pe locul doi în clasamentul general, în spatele lui Bradley Wiggins.
Tot în 2012, Chris Froome a câștigat medalia de bronz la proba de contratimp din cadrul Jocurilor Olimpice și a terminat pe locul patru în Vuelta.
A câștigat prima cursă la care a participat anul acesta, în Turul Omanului. Pe urmă a câștigat Criterium International, Turul Normandiei, Criterium du Dauphine și, iată, Turul Franței.
Si eu care credeam ca l-ai boscorodit pentru ca-l banuiau necurat. Saracul de el, avea emotii pentru ca niciodata nu esti castigator sigur , nici dupa Paris :D.
E frumos sa avem campioni- asa cum a fost Froome anul acesta si cum va mai fi – dar eu cred ca adevaratii eroi trebuie cautati de la locurile 10-15 incolo. Si a fost extrem de trist sa vedem cele mai mari natiuni ale ciclismului (Belgia si Franta) reprezentate abia pe locurile 14 si 15 la general si pe primele 2 locuri Kenya si Columbia.