Turul Frantei 2013 - etapa 14

De trei ani nu mai câștigase un italian o etapă în Turul Franței, iar Matteo Trentin (Omega Pharma) a spart ieri gheața, în etapa a 14-a, disputatã sâmbãtã pe traseul vãlurit dintre Saint-Pourçain-sur-Sioule și Lyon, pe o distanță de 191 km.

Turul Frantei 2013 - etapa 14

Britanicul Chris Froome și-a păstrat tricoul galben fără emoții, într-o etapă de așteptare. A existat o evadare, de aproape 20 de rutieri, care s-a dezvoltat până la un avans de peste cinci minute față de pluton.

La final, cursa a fost foarte frumoasă, cu atacuri în valuri, începute de francezul Julien Simon, prins cu doar un kilometru înainte de final. Până la urmă, un sprint grupat l-a ajuns pe francez, iar din lupta pentru etapă a reușit lansatorul lui Mark Cavendish, Matteo Trentin, care a avut o medie orară de 44,9 km/h.

Pe locul doi s-a clasat elvețianul Michael Albasini (Orica GreenEdge) și americanul Andrew Talanksy (Garmin Sharp)

În clasamentul general, Froome este urmat la 2’28” de olandezul Bauke Mollema (Belkin) si spaniolul Alberto Contador, la 2’45”.

Astăzi, chiar de ziua națională a Franței, în etapa a 15-a, urmează cea mai lungă etapă din Tur, de 245 km, dar și cea mai așteptată – Givors-Mont Ventoux, cu o cățărare finală de categorie specială, de 20,8 km, cu înclinație medie de 7,5% și sosire la 1.912 metri.

Turul Franței 2013 - etapa 14 - sprint final
Turul Franței 2013 – etapa 14 – sprint final
Turul Franței 2013 - etapa 14 - Matteo Trentin
Turul Franței 2013 – etapa 14 – Matteo Trentin
Turul Franței 2013 - Chris Froome își păstrează fără emoții tricoul galben
Turul Franței 2013 – Chris Froome își păstrează fără emoții tricoul galben
Turul Frantei 2013 - etapa 14 - Alberto Contador
Turul Franței 2013 – etapa 14 – Alberto Contador
Turul Frantei 2013 - etapa 14 - Marcel Kittel
Turul Franței 2013 – etapa 14 – Marcel Kittel

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.