Mă dau mare biciclist dar nu mi-am cumpărat niciun accesoriu sau echipament pentru a trece prin toamna asta cu bine. Dacă n-am făcut-o eu, poate ai s-o faci tu, după ce vezi lista de accesorii pe care consider că-i bine să le ai în anotimpul ploios. Ştiu, hobby-ul ăsta, biciclitul, poate deveni scump, dar nu-i musai să-ţi cumperi chiar toata lista.

Apărătoare pentru rucsac

O pui frumos peste rucsac şi îţi protejezi bagajul de apă şi noroi. În plus, ai un grad ridicat de vizibilitate pentru şoferii din spatele tău, care trebuie ajutaţi cât mai mult, cel puţin cei din Bucureşti, care câteodată au orbul găinilor. Dungile în formă de X sunt reflectorizante şi strălucesc ca două neoae la cea mai miră rază de lumină care pică pe ele. (Link)

Mănuşi

Mănuşile îţi tin şi de frig, dar şi de ploaie. Eu sunt pe bicicletă aproximativ două ore pe zi. Dacă se nimereşte să merg prin ploaie şi n-am mănuşi degetele mele se murează atât de tare încât zici că-s brăzdate de canioane. Ca să nu mai zic că la 25-30 km/h îmi îngheaţă, efectiv. Nişte mănuşi călduroase sunt, deci, recomandate pe vreme ploioasă. Eu aş opta pentru mănuşi cu degetele întregi. (Link)

Jachetă de ploaie

Haina prezentată aici este Cannondale Hydrono Rain Jacke şi este 100% rezistentă la apă. Este 100% din polyester şi îţi oferă, ca şi apărătoarea pentru rucsac, o vizibilitate bună. (Link)

Apărătoare de pantofi

Apărătorile astea pentru încălţăminte sunt bune atât pentru ploaie, cât şi pentru vânt. Se mulează pe picior şi te păstrează uscat la ciorap – foarte important, mai ales dacă te duci la marşul bicicliştilor bravi. (Link)

Pantaloni

Pantalonii ăştia sunt 100% din polyester. Dacă-i combini cu apărătoarele pentru încălţăminte, ai rezolvat problema cu picioarele. (Link)

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

6 thoughts on “5 accesorii pe care le-aş vrea pe ploaie”
  1. LInkuri cu produse din Romania ? Sau daca ma poate ajuta cumva sa cumpar de la astia de pe site .Vreau mai multe chestii .

  2. E… lista poate continua.
    Utili ar fi și niște ochelari 🙂
    Alternative mai accesibile găsești pe la magazinele care vând echipamente de protecție…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.