Ce înseamnă o alergare lungă reuşită? Mă gândesc că ar trebui să alergi cel puţin 15 km, iar “reuşit” înseamnă că la sfârşitul sesiunii de antrenament ar trebui să te simţi cât mai bine, să nu simţi că te-ai antrenat pentru un exerciţiu militar.
Ponturile le-am aflat exersând, nu sunt luate de pe niciun site de specialitate, cu toate că, cel mai probabil, nu sunt eu cel care reinventează roata.
- Nu ştiu cum e la fete, dar eu, când alerg mai mult de 10 km, dacă nu-mi pun nipple guards încep să sângerez. Vă scutesc de fotografii. Eu am 95 kg, sunt durduliu. Am observat că cei care sunt mai fit nu au problema asta. La RunningShop.ro costă 50 de lei o cutie în care sunt 10 perechi.
- Îmbrăcaţi-vă cu nişte haine comode, care să nu vă împiedice în niciun fel mişcările. Eu am fost azi la alergare şi am avut un tricou cam mulat. Rezultatul a fost că m-am iritat la subraţ, pentru că era prea scurtă mâneca şi mi s-a frecat pielea acolo până când a început să usture.
- Faceţi în aşa fel încât să vă hidrataţi. Îmi spun asta de fiecare dată când plănuiesc o alergare lungă şi niciodată nu reuşesc să mă ţin de sfatul ăsta. Noroc că au dat drumul la ţâşnitor în IOR, unde alerg de obicei.
- Nu ştiu cât de bun este sfatul ăsta, dar la mine funcţionează. Nu mă ţin întotdeauna de plan. Îmi iau corpul prin surprindere, mai ales la alergările lungi. S-a obişnuit cu 5 min/km, bag 4.30 min/km până când simt că-mi iese sufletul pe nas. Pe urmă o las mai uşor, dar chiar şi aşa sunt sub 5 minute. Ideea este că dacă pornesc mai tare reuşesc să menţin un rimt ridicat, dacă pornesc mai încet îmi este greu să recuperez ulterior.
- Nu te gândi prea mult asupra distanţei pe care o mai ai de alergat. Ţi-ai propus să alergi 15 km? Ok, ştii foarte bine că vei alerga această distanţă într-un anumit timp. N-are rost să te uiţi la ceas din 5 în 5 minute să vezi câţi kilometri au mai trecut.