Florin Georgescu

Am probleme cu ochii încă de când eram mic. Am suferit până acum trei operații la ochi și cu toate acestea cu dreptul nu văd prea bine. Văd culori, am reflexe, dar totul este blurat. Am avut de nenumărate ori coșmaruri în care deveneam orb.  Dacă ar fi să echivalez cu ceva pierderea vederii, posibilitate care mă bântuie și nu-mi dă pace niciodată, aș spune că ar înseamna să-mi pierd libertatea. Nu știu și nici nu vreau să știu dacă m-aș adapta. Deocamdată, Doamne ajută!, văd.

Unii oameni însă se adaptează formidabil la condițiile vitrege, cum ar fi lipsa vederii. Unul dintre ei este Florin Georgescu, care în urmă cu câteva zile mi-a trimis un mesaj pe Facebook despre un proiect în care este implicat. Ulterior, am primit și de la Romtelecom un e-mail, în care mi se semnala același proiect, pe care compania a decis să-l susțină.

Florin Georgescu

Florin Georgescu este orb. Asta nu-l împiedică să fie biciclist, una dintre pasiunile sale, pe care o trăiește împreună cu prietenul său, Alexandru Răcănel. Împreună cu acesta va merge pe o bicicletă tandem până la Londra, cu punct de plecare din Arad, pentru a-i susține pe sportivii români care vor participa la Jocurile Olimpice.

Cei doi au plecat din Arad duminică, 15 iulie, şi îşi doresc să ajungă la Londra în prima săptămână de desfăşurare a Jocurilor Olimpice. Filmuleţele şi imaginile din timpul călătoriei vor fi disponibile pentru cei interesaţi de acest demers pe contul de Youtube al Romtelecom şi pe site-ul www.vezidincolodelimite.ro, unde găsiţi şi întreaga poveste a lui Florin.

Florin va avea de parcurs 2.000 de km pe bicicletă. Nu-i o noutate pentru el, pentru că în trecut a avut o experiență similară cu Turul României, când a pedalat aproximativ 2.500 de km.

Dolce Sport e alături de Florin Georgescu şi de însoţitorul acestuia, oferindu-le tot sprijinul necesar pentru călătorie şi pregătindu-le sosirea la Londra în ziua premergătoare începerii Jocurilor Olimpice.

Florin Georgescu face această călătorie împărtăşind tuturor celor care îl urmează cu gândul crezul său:

„Când lupţi pentru un vis, cea mai grea bătălie o porţi cu tine. Te priveşti cu adevărat, te iei la trântă cu limitele tale, te provoci şi te depăşeşti. Vrei şi asta te ridică de fiecare dată când cazi. Crezi şi asta îi face pe ceilalţi să creadă în tine. Vezi dincolo de limite!”

Puteți citi aventurile celor doi pe pagina dedicată – http://www.vezidincolodelimite.ro/calatoria

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

4 thoughts on “2.000 de km cu bicicleta în beznă”
  1. tot respectul. Am pedalat si eu alaturi de el din Bucuresti pana in Constanta

  2. Fortza tipul. Tot respectul! Sunt curios cum descrise omul senzatiile traite pe bicla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds