Cum ma simt dupa COVID

N-am scăpat, până la urmă s-a lipit COVID-ul de mine.

Mai întâi au făcut membrii familiei, imediat după H3RO Mamaia. Eu n-am avut nimic. Toată lumea a ieșit pozitivă, mai puțin eu, care a trebuit să repet testul PCR, pentru că rezultatul era neconcludent. Al doilea test a spus că sunt NEGATIV. Cu toate acestea, mi s-a spus că sunt contact direct, motiv pentru care va trebui să stau în casă 14 zile. Am stat.

Mi-au apărut primele simptome cu două zile înainte să expire termenul de carantină. Am făcut încă un test PCR, care a confirmat că am COVID.

Am trecut foarte ușor prin boală, fără febră, fără tuse. Mi-a curs un pic nasul, mi-au lăcrimat ochii, m-a durut un pic capul și am avut uneori stări de moleșeală, în urma cărora mă culcam.

N-am luat niciun medicament, nu pentru că aș fi împotriva medicamentelor, ci pentru că nu a fost nevoie. Mi-am măsurat în fiecare zi nivelul de saturație a oxigenului, cel mai prost rezultat a fost 94%, în rest am avut o medie de 98%.

Nu știu dacă mi s-a tras de la COVID sau nu, dar în perioada bolii am avut un apetit crescut. Pe scurt, am mâncat ca spartul. Tot pe scurt, m-am îngrășat până la 84 kg (de la 79).

Ieri am ieșit pentru prima oară din casă, după aproape o lună. Am fost să alerg la pista de atletism Lia Manoliu, la antrenamentul Unstoppable Sport Club. Pulsul mi-a stat foarte sus, aveam în jur de 150 bpm, la 5.20-5.30 min/km. Mai tare de atât n-am alergat pentru că mi-a fost frică să nu fac vreo întindere. Mi-au cam trosnit articulațiile, m-am încălzit însă bine și am făcut stretching la sfârșit.

Mi-am pierdut nivelul bun de fitness, am pus ceva kilograme, dar nu-i nimic, o iau de la capăt. Încep din nou fasting-ul intermitent și voi fi mai atent la ce mănânc. Știu ce am de făcut, trebuie redusă pâinea, tot ce înseamnă carbo, hidratare bună în timpul zilei și multe legume.

Mă simt ușor împăcat pentru că e sfârșit de sezon, oricum trebuia s-o las moale, am timp să construiesc pentru 2022.

Există și un aspect pozitiv a inactivității, clavicula ruptă a avut ocazia să se sudeze mai bine. Încă simt că mă ține ceva la umăr, dar e mult mai bine. Acum mă pot prinde de bara de tracțiuni și pot să stau atârnat așa, cu brațele întinse.

O concluzie și un îndemn pentru cei care nu s-au vaccinat până acum: vaccinați-vă! Nu vă bazați pe faptul că sunteți sportivi și că nu veți păți nimic. Până la urmă boala asta ne va ajunge pe toți, e ca apa, se infiltrează oricâte baraje încerci să pui în calea ei. Veți trece mult mai ușor prin boală dacă sunteți vaccinați. Do it now!

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE