Ironman Kona 2012

Ironman Kona 2012

Azi are loc cel mai tare concurs de Ironman din lume, finala mondială de la Kona – 2012 Ironman World Championship.

A ajuns la a 34-a ediție, care va aduna peste 1.800 de atleți,  va fi cea mai aprigă finală dintre toate, pentru că “vedetele” sunt toate prezente. E acolo Craig Alexander, care a câștigat de trei ori până acum la Kona, și Chris McCormack, conaționalul său. Pentru ei s-ar putea să fie ultima participare la această finală.

Australianul Chris McCormack, Macca, vine după o pauză de un an, timp în care a încercat să se califice pentru echipa Australiei la Jocurile Olimpice. N-a reușit, dar se întoarce după coroana de la Kona, pe care a mai câștigat-o.

Alți favoriți

Germanul Andreas Raelert a terminat al treilea în 2009, al doilea în 2010 și al treilea în 2011, deci se află clar pe lista scurtă a posibililor câștigători de la Kona.

Un alt sportiv care a fost foarte aproape de titlul de la Kona este australianul Pete Jacobs. A tot avut accidentări în ultimul timp, dar e în stare să scoată 2:37 la maraton. Say what? După ce înoți 3,86 km, pedalezi 180,2 km, tu alergi 42,2 kilometri în 2:37? Așa ceva…

Continuăm cu lista scurtă. Belgianul Marino Vanhoenacker a avut greutăți anul trecut la Kona, dar în 2010 a ieșit al treilea și este deținătorul recordului mondial pentru cel mai rapid Ironman.

Îl mai avem pe Dirk Bockel, din Luxembourg, care a terminat pe locul 7 în 2009, pe locul 8 în 2010 și pe locul 4 în 2011.

Cu toate că au avut niște ani mai tăcuți, trebuie menționați germanul Timo Bracht, spaniolul Eneko Llanos și elvețianul Ronnie Schildknecht. 

Cel mai probabil, toți comentatorii se vor concentra pe bătălia dintre Macca și Crowie.

Cursa se poate urmări live de pe site-ul oficial al competiției.

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds