Ciprian Balanescu interviu Triathlon Challenge Mamaia 2013

Deschid o serie de mini interviuri pe care le-am luat celor mai valoroşi triatlonişti din România, după terminarea Triathlon Challenge Mamaia 2013.

Primul interviu este luat lui Ciprian Bălănescu, cel care a câştigat concursul şi care este multiplu campion naţional la triatlon şi duatlon şi medaliat al mai multor campionate balcanice.

Ciprian Balanescu interviu Triathlon Challenge Mamaia 2013

Cum a fost cursa Ciprian?

Sunt foarte mulţumit de rezultatul obţinut la Mamaia! Bine, ar fi culmea să spun că nu sunt mulţumit! Aş fi dorit însă să mă pot clasa pe primul loc şi la circuitul de şosea. Din cauza unei accidentări am lipsit la etapa de la Reci şi de aceea am pierdut puncte importante.(Vezi http://frtri.ro/clasament-etapa-a-iv-a-romanian-triatlon-grand-prix-2013/)

Revenind la Mamaia, pot spune că la start au fost cei mai valoroşi triatlonişti ai României. Ştiam că nu va fi o cursă uşoară! Dar mai ştiam că sunt foarte bine pregătit fizic, iar lucrul acesta s-a văzut: am progresat la înot patru minute, pe distanţa de 1.500 de metri, faţă de ultima ediţie.

Traseul de bicicletă a fost unul rapid, cu un total de şase ture, cu două puncte fixe de întoarcere la fiecare tură. Aş spune că nu a fost un traseu foarte tehnic.

La alergare traseul a fost la fel! Unul de viteză. Traseul de la Mamaia este, din punctul meu de vedere, unul de viteză şi aşa va rămâne.

Ai avut emoţii?

Mereu am emoţii, mai ales când încerc să mă concentrez. La Mamaia am avut o stare ciudată, în seara dinaintea concursului, la ridicarea kitului, eram un pic agitat. M-am întâlnit acolo cu foarte mulţi prieteni care îmi urau baftă.

În ziua concursului am fost mult mai liniştit, eram în lumea mea! Eram marcat de dorinţa de a câştiga!

Sper să nu fi supărat pe cineva, probabil am mai trecut pe lângă prieteni fără să salut. Aşa reuşesc eu să mă concentrez în momentele importante.

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la Triathlon Challenge Mamaia?

Dacă şi lui Radu Marga i-au plăcut cel mai mult domnişoarele şi doamnele, atunci eu nu pot să am o altă părere. Altfel, mi-au plăcut mai multe lucruri: organizarea, entuziasmul concurenţilor, pasiunea lor pentru triatlon, faptul că s-au dat numeroase premii.

Care au fost cele mai dificile momente din cursă?

Nu au existat momente dificile la Mamaia, totul a mers foarte bine, cam cum am plănuit.

În medie, câte ore pe săptămână te antrenezi pentru fiecare dintre probe?

Săptămânal mă antrenez în jur de 12 ore la înot, 10 ore la alergare şi 10 ore la bicicletă, iar stretching în jur de 2-3 ore.

Antrenament puternic poate să însemne şi 1-2 ore de somn la prânz. Şi să nu uit de mâncare, mă antrenez şi aici puternic. Încerc şi îmi dau silinţa să devin profesionist în adevăratul sens al cuvântului.

Rămâneţi pe recepţie, urmează interviuri şi cu alţi sportivi de excepţie.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds