Maria, adică Diva în Bocanci, m-a tras de mânecă şi mi-a spus de un concurs mtb inedit, Călătorie între Cer şi Pământ, care va avea loc în data de 16 mai, la Târgu Ocna, în Bacău.

Evenimentul este special datorită traseului care se desfăşoară atât la suprafaţă, pe drumuri forestiere şi poteci, cât şi în subteran, prin tunelurile din mina de sare Trotuş.

Bicicliştii vor pedala în tunelurile de sare până la o adâncime de 240 de metri, pe o distanţă de 3,1 km. Apoi, tot ce s-a coborât trebuie urcat, aşadar încă 3,1 km de pedalat la deal, pentru ajunge la suprafaţă

Organizatorii spun că porţiunea din subteran reprezintă o adevărată aventură, întrucât iluminarea, deşi bună şi suficientă, este sporadică şi ridică gradul de tehnicitate al concursului. Acesta este motivul pentru care, în afară de casca de ciclism, trebuie să ai pe bicicletă o lumină albă în faţă şi una roşie în spate.

Călătorie între Cer şi Pământ este de tip cross country olimpic şi dispune de un traseu în buclă cu o lungime totală de 15 km aproape în mod egal împărţiţi între subteran şi suprateran.

Evenimentul durează două ore timp în care concurenţii trebuie să parcurgă cât mai multe ture de 15 km. La finalul celor 120 minute câştigători la fiecare categorie de vârstă vor fi declaraţi cei care au efectuat cele mai multe ture.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds