Wings for Life World Run, cel mai mare concurs de alergare din lume, la care am fost anul trecut şi la care voi participa şi anul acesta (e pe 3 mai) a atras şi multe persoane publice cunoscute de la noi.

Pe lângă ambasadorii locali – Mihaela Rădulescu, Dani Oţil, Daniel Osmanovici, Toma Coconea, Paul Dicu, Andrei Roşu, Alexandru Nicolau şi Alexandru Corneschi – vor lua startul şi sportivi cunoscuţi, precum Gabriela Szabo, Zsolt Gyongyossy, Alin Petrache, Andreea Răducan, Sandra Izbaşa, Marian Drăgulescu, Victor Hănescu, Bogdan Voina, Mihai Donişan sau Vlad Hagiu.

Au spus însă da pentru Wings for Life World Run şi vedete locale, precum Carmen Bruma, Mircea Badea, Roxana Ciuhulescu, Joseph Hadad, DOC sau Silviu Pasca.

Înscrierile se mai pot face până duminică, 28 aprilie, ora 24.00, pe  www.wingsforlifeworldrun.com/ro sau în ziua concursului, între orele 09-11, însă locurile vor fi limitate la 2.500 de participanţi.

Cu toţii vom alerga pentru cei care nu pot şi vom ajuta la îndeplinirea obiectivului acestui concurs, găsirea unui remediu împotriva traumatismelor coloanei vertebrale. Şi, dacă tot am menţionat acest aspect, anul acesta s-a permis şi participarea concurenţilor care sunt imobilizaţi în scaune rulante. Printre aceştia se numără şi George Baltă, unul dintre ambasadorii locali ai Wings for Life World Run.

Eu mi-am propus să alerg 30 km şi sper să-mi reuşească. M-am înscris în trei echipe: Biciclistul, George Baltă şi Fundaţia Motivation România, care se ocupă la noi în ţară de ajutorarea celor imobilizaţi în scaune rulante.

Cum e concursul

Pe 3 mai, ora 14:00 (ora României), se dă startul. Vor fi mii de alergători care vor porni simultan, din 35 de locuri, de pe 6 continente. Cursa nu are o distanţă fixă, toţi alergătorii fiind urmăriţi de o maşină specială, care este dotată cu un echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial, în timp real. După o jumătate de oră de la start, maşina aceasta va pleca în urmărirea noastră, a alergătorilor, cu o viteză constantă. Când unul dintre participanţi este depăşit de maşină cursa lui se încheie, şi tot aşa până când, ca în Nemuritorilor, nu rămâne decât unul singur, care va fi şi el prins, în cele din urmă.

La Bucureşti ruta va fi cu plecare din parcarea Selgros Pantelimon. Vom alerga pe DN3-DN3A, pe ruta Bucureşti-Feteşti.

În România, maşina oficială de finiş va fi condusă de nimeni altul decât Felix Baumgartner, omul care a depăşit viteza sunetului în proiectul Red Bull Stratos.

Despre cei pentru care alergăm

Se estimează că peste trei milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu afecţiuni ale măduvei spinării. În fiecare an, aproximativ 130.000 de persoane sunt implicate în accidente care le afectează măduva spinării, urmate de paralizie.

100% din încasările generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de înscriere, vor fi donate de Red Bull Group către Wings for Life, pentru cercetarea leziunilor măduvei spinării.

Comentarii