Cu bicicleta in parc - noaptea

Aseară am ieşit să alerg în IOR, pe la 22.00. Era manifestaţie în jurul lacului, mămici cu cărucioarele, îndrăgostiţi, plimbători de câini, mulţi alergători şi, de parcă n-ar fi fost suficientă saturaţie, mulţi biciclişti, aproape în pluton.

Băi nene, unii făceau slalom în mare viteză de ziceai că sunt la contratimp în Turul Franţei! Un pas greşit dacă făceai ăla erai, mort! Şi nervoşi nevoie mare: zdring!, zdring!, loc!, loc!. Aveai cum să-i vezi pe întuneric? Nu, că n-aveau far în faţă.

M-a şi apostrofat o domnişoară că alerg pe pista de biciclişti, zdring! zdring!

Şi uite aşa sunt de acord să fie interzis accesul bicicliştilor în parcuri, sunt pericol public! Şi le-aş da nişte amenzi să le ţâţâie curul!

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

19 thoughts on “Urăsc bicicliştii de parc, mai ales pe ăia nocturni”
  1. M-a şi apostrofat o domnişoară că alerg pe pista de biciclişti, zdring! zdring! …CE CAUTAI ACOLO ????

  2. Emilian, sunt de acord cu tine. Problema nu sunt neapărat bicicliștii veniți la plimbare in parc, ci cei care vin la antrenament si merg cu viteze total nepotrivite. Am văzut inclusiv bicicliști pe cursiera care rulează cu 30 kmh + în Tineretului. Mi se pare inacceptabil.

  3. Exact!Daca si biciclistii si pietonii ar cunoaste regulile de circulatie intr-un parc si ar fi educati in sensul asta,nu ar fi probleme.
    Ura pentru biciclisti este nefondata,nu am vazut in viata mea parc fara biciclete,toti au dreptul sa se plimbe cu bicicleta prin parc,acolo invata copiii sa mearga pe biciclete.
    Inteleg indignarea fata de cei care circula cu viteza prin parcuri,viteza este pentru sosea..
    Iar un biciclist,chiar daca circula regulamentar si incet pe pista lui,risca sa intre la belea nevinovat,cand ii sare in fata un copil pe care nu l-a invatat nimeni ca se circula pe partea dreapta si pe trotuare..sau poate fara vina lui sa se trezeasca ca raneste un alergator care habar nu are ca trebuie sa
    se uite inapoi si sa se asigure inainte sa faca o intoarcere brusca.
    Accidentele vin din ignoranta,nu din cauza biciclistilor si a pietonilor.

  4. Imi dau si eu cu parerea pe aici, in calitate de pieton, alergator prin parcuri si biciclist. in primul rand nu stiu de ce toata lumea pune accent pe acele piste de biciclete din parc. Hai sa fim intelesi, acele piste nu sunt exclusiv pentru biciclete dar este recomandat sa le folosesti. La fel de bine le pot folosi si pietonii sau alergatorii, nu au interzis la ele. Dar iti asumi niste riscuri. Multi sunt de parere ca nu poti interzice prin lege bicicletele sa circule prin parcuri, pe piste s.a.m.d. Dar aratati-mi o lege care imi interzice mie ca pieton sa merg sau sa alerg pe pistele de biciclete? Nu exista! Asadar, fiecare face ce vrea in parcuri, atat pe piste cat si pe langa. Pana una alta, daca se merge pe timp de noapte e musai sa ai faruri (fata + spate). Eu am un “licurici” si cand alerg, pentru orice eventualitate. In rest doar adaptez viteza de mers in functie de situatie. Vitezele mari sunt pentru sosea: eu am fost “apostrofat” de un echipaj de politie ca mergeam pe bicicleta cu 35km/h pe o strada mai mica unde exista un limitator de 30.

  5. Ca biciclist mă deranjează când văd alți bicicliști că claxonează pietoni pe trotuar sau merg cu viteză prin parc.

  6. Uraste cat vrei biciclistii. Dar in loc sa ii urasti hai sa iti spun o chestie: daca pista aia de biciclete exista acolo (fie ca motivul pt care exista acolo este unul stupid), de ce sa nu o respectam?
    Argumentul suprem vad ca este acesta – nu aveau lumini. Dar daca aveau lumini ajuta la ceva? Tu te-ai uitat in spate cand ai intrat pe pista de biciclete?
    De ce sa nu ne luam si de mamele cu carucioare care se plimba prin parc? Nici ele nu au lumini la carucioare, nu?
    In strainatate pistele de biciclete NU sunt marcate (or fi si tari in care sunt, nu zic nu, dar in cele in care am fost eu nu erau). Dar oamenii stiu pe unde trebuie sa mearga bicicletele si pe unde trebuie sa mearga pietonii. Ca turist nu stii. Si m-am trezit pe pista de biciclisti si mai mai sa fiu linsat de vreo 2 pt ca le invadasem spatiul. Erau necivilizati? Nu cred. Mi-am cerut scuze si m-am dat de pe pista lor.
    Eu merg cu bicicleta dar mai si alerg. Si de fiecare data ii respect pe ceilalti. Si mi-ar placea sa fiu si eu respectat de ceilalti.
    Saptamana trecuta ma dadeam cu bicicleta prin Herastrau. Un el si o ea se pupau romantic fix pe mijlocul pistei de biciclete. Din mers i-am rugat sa se dea (foarte politicos) 1 metru mai in spate. Au inceput sa ma injure. Deci cam asta este respectul pe care pietonii il au pentru noi…
    Deci da, si mie mi-ar placea sa se dea amenzi usturatoare. Pentru pietonii care sunt atrasi de piste. Vrei sa stai pe pista? Iti place pe pista? Ia-ti o bicla. Altfel, da-te mai incolo.

    P.S. Este un pic ilegal sa interzici accesul cu biciclete in parc. S-a mai pus o data problema asta in trecut si s-a ajuns la concluzia ca e ilegal. Dar daca tot insisti, hai sa declaram ilegale si tricicletele, bicicletele pt copii, trotinetele si, de ce nu, carucioarele pt copii. Orice contine roti sa nu mai aiba acces in parcuri pt ca toate pot deveni pericol public pentru cineva in circumstantele potrivite.

  7. No shit! Pietonii au intotdeauna prioritate? Hai sa mergem pe autostrada, pe jos pt ca avem prioritate. Soferii sa mearga pe langa masini :). In autobuz te ridici si lasi doamnele sa stea jos? Dar poate eu sunt mai obosit ca doamnele, poate ca am probleme la un picior. De unde pana unde regula asta? In trafic cand ala din fata ta semnalizeaza ca vrea sa iti intre in fata il lasi? Da, dar nu in Romania. Este ILEGAL ca el sa se bage. Trebuie sa iti acorde prioritate. Daca civilizatie pentru tine inseamna sa incalci regulile atunci da, ai dreptate.
    Mai bine v-ati misca fundul de pe pistele de biciclete.

  8. Da, din când în când intram pe pista de biciclişti, care e desenată fix în mijlocul aleii principale, alee care este, în primul rând, pietonală. Îţi dai seama, dacă era liber parcul aş fi alergat pe lângă, dar fiind foarte aglomerat mai nimeream şi pe acolo.

    Şi dă-mi voie să-ţi mai spun ceva. Dau aici un comentariu care s-a spus pe Facebook, poate găseşti explicaţiile mai relevante decât ce am spus eu aici.

    “Pietonii au intotdeauna prioritate. De ce? Pentru ca bicicletele sunt periculoase. Sa-ti spun ce trebuie sa faci: nu ai pe unde sa treci de pietoni, te dai jos si mergi pe langa bicicleta. Tadaaaa. Imi pare rau ca nu intelegi asta. Sa-ti mai spun cateva, din aceiasi categorie: in autobuz, te ridici si lasi doamnele sa stea jos. In trafic, cand ala din fata ta semnalizeaza ca vrea sa iti intre in fata, il lasi, nu accelerezi ca sa inchizi unghiul. La stop, in coloana, astepti, nu o depasesti pe linia de tramvai. In parc, daca nu ai loc de oameni, te dai jos, in loc sa iti creasca frustrari. Pe motocicleta, stai si astepti in coloana, nu faci slalom printre masini si oglinzi. Reguli simple, de civilizatie”.

  9. Asta cu respectul reciproc iti merge pana lovesti primul copil(e totusi parc), dupa aceea te calmezi si mergi pe strada.

  10. Chiar miercuri seară discutam și eu despre asta, după o alergare prin Herăstrău în jurul lacului. Era plin de grupuri de bicicliști care treceau în super viteză, mă și mir că nu au lovit pe careva. Bicicliști agresivi + oameni ieșiți la plimbare care merg ca vitele + copii mici, uneori lăsați nesupravegheați + alergători + alee mult prea îngustă pentru toate astea = something will go wrong la un moment dat.

  11. NU ar trebui sa urasca nimeni pe nimeni. Sunt si biciclist si alergator si pieton si sofer si le practic pe toate cu egala masura si placere. Dar, parca pe masura ce a inceput sa scada numarul soferilor cu comportament neadecvat in trafic a crescut in aceeasi masura numarul biciclistilor pentru care nu exista nici reguli de circulatie, nici de bun simt. Acum 30 minute am revenit din IOR unde am alergat. Parcul destul de animat pentru aceasta ora tarzie. Din vreo 30 de biciclisti intalniti, doar o tipa avea lumini. De doua ori era sa ma accidentez. E ok. Mi se intampla mereu dar sunt atent si pentru ei. Dar nu despre asta e vorba. Parca sunt toti undercover. Niste fantome pe care mai intai le simti/auzi si apoi le vezi. SI pentru ce? Pentru ca li s-au facut niste piste aproape inutile si astfel considera ca au drepturi? Bravo! Toti avem drepturi. Dar despre obligatii nu spune nimeni nimic? Lucian Dan, ai lumini? Claxon? Acorzi prioritate pietonilor? Sau ai doar drepturi si pentru asta trebuie sa fii respectat?

  12. se poate merge si prin parcuri ,peste tot in lume se merge, am fost in Central Park din New York si erau biciclisti acolo destui . Important e sa nu deranjezi!

  13. Sambata dimineata am fost in Herastrau sa-mi incerc noua bicicleta in timp ce insoteam echipa de alergare si pentru ca eram accidentata. I-am zis lui Gaby ca eu nu mai merg vreodata cu bicicleta in parc. M-am simtit prost chiar daca am dat prioritate tuturor alergatorilor si pietonilor si am mers destul de incet pentru ca parcul nu e pentru asta. Din primul moment in care eu mi-am luat prima bicicleta acum 5 ani, am iesit cu ea pe strada, nu in parc.

  14. 100% de acord. N-are niciun sens bicicleala prin parc dacă mă întrebi pe mine. 🙂

    Întrebarea mea este: de ce dracu s-au făcut piste de biciclete prin parcuri? Vezi IOR, Herăstrău etc. 🙂

  15. Și eu urăsc indivizii care aleargă pe pista pentru biciclete, așa că sentimentul este reciproc. 🙂 Ar trebui să fie un respect reciproc, să circule fiecare pe unde trebuie și atunci n-ai mai urâ pe nimeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds