Cursiera Decathlon Btwin Triban 500

Decathlon este primul nume de magazin care îţi vine în minte atunci când vrei să-ţi cumperi un articol sportiv, pentru că în general au preţuri mici, iar calitatea este acceptabilă. Şi la capitolul biciclete lucrurile stau la fel, cred că Decathlon are cea mai mare cotă de piaţă din România în ceea ce priveşte numărul de biciclete comercializate pe piaţa locală.

Motivul este simplu: au biciclete ieftine. Cu o cursieră Decathlon nu rupi gura târgului, dar nu toţi suntem Froome şi Contador. Nu toţi ne putem permite o cursieră Trek, o cursieră Cube, o cursieră Giant, o cursieră Felt sau o cursieră Scott.

Am testat o cursieră Decathlon, bTwin Triban 5. Nu m-a impresionat în mod deosebit, iar concluzia a fost că mi-aş fi pus banii la bătaie pentru o cursieră second hand, cu cadru din carbon, pe care s-o îmbunătăţesc pe parcurs.

Au trecut însă trei ani de atunci, iar Decathlon a venit cu preţuri tot mai mici la biciclete. De fapt, cred că au cele mai ieftine cursiere din România, raport calitate-preţ.

Să facem o mică comparaţie. O cursieră ieftină la Decathlon costă 1.699 de lei. E vorba de modelul Triban 500. Are aproape 11 kg, mărimea M, fără pedale şi are o echipare no name. Bicicleta nu arată rău deloc.

Cursiera Decathlon Btwin Triban 500

Cea mai ieftină cursieră Cube, spre comparaţie, costă 2.999 lei. E adevărat, are furcă din carbon, are o echipare Shimano şi cântăreşte mai puţin, 9,85 kg.

Să mergem mai departe, la Felt, un producător cu o reputaţie foarte bună în ceea ce priveşte cursierele. Aici bugetul depăşeşte buzunarul mediu al cumpărătorului român de biciclete: o cursieră ieftină înseamnă 4.760 de lei, pentru modelul F75.

Felt F75 2013

Nici de la Giant nu obţinem un scor similar cu cel al Decathlon. Cursiera Giant Defy 2 Compact costă 4.399 de lei.

Cursiera Giant Defy 2 Compact

Şi cauţi, şi cauţi, şi nu găseşti o bicicletă mai ieftină decât la Decathlon. Ar fi o şansă, poate la DHS. Ba nu, şi aici există un preţ mai mare: 3.930 de lei.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

2 thoughts on “Cursieră Decathlon: Merită banii sau nu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds