Foto: BikeCyclingReviews
Cicliştii, mulţi dintre ei, se rad pe picioare. Nu-i obligă nimeni s-o facă, pot fi ciclişti şi cu mărar, iar înlăturarea pădurii nu poate fi decât o decizie personală. Iată care sunt principalele motive:
Rasul pe picioare te face aerodinamic
Logica spune că părul de pe picioare te împiedică să fii mai rapid. Cu cât ai mai puţin păr (sau deloc), cu atât forţa de frecare va fi mai mică, iar tu vei fi mai vijelios, nu? Îmi vine să râd, dar unii chiar se gândesc serios la treaba asta. Pe sistemul ăsta şi bărboşii sunt dezavantajaţi. Simon Geschke, de la Giant-Alpecin, n-a avut însă nicio problemă când a câştigat etapa a 17-a din Turul Franţei şi nu l-a rugat nimeni să-şi dea barba jos.
Vindecarea rănilor e mai rapidă
Unul dintre motivele pentru care mulţi ciclişti se rad pe picioare este că-şi pot obloji mult mai eficient rănile dobândite în timpul “luptei”. Curăţarea rănii este mult mai simplă fără păr în jurul ei, iar asta-i adevărat.
Masajul e mult mai plăcut
Într-adevăr, cei care au parte de masaj după antrenamente au de ce să-şi înlăture părul de pe picioare. Uleiul se întinde uşor, pielea e ca patinoarul, iar muşchii au parte de frământările cuvinte.
Sunt Adonis
Eu cred că ăsta-i motivul principal pentru care majoritatea o fac, să arate mai bine. Picioarele par mai musculoase fără păr pe ele, nu?
Tradiţie
De zeci de ani cicliştii se rad pe picioare. E aiurea să te alături unui grup de ciclişti fără pic de păr şi tu să fii Chewbacca.
Şi pentru cei care au nevoie de ajutor, cei de la Global Cycling Network au pregătit un filmuleţ how to.