Ciprian Bălănescu, campion național duatlon 2016Foto: Events Photographer

Ciprian Bălănescu a câștigat Campionatul Național de Duatlon pentru a 12-a oară la rând, în cadrul unei competiții la care au participat 522 de sportivi. Ciprian a terminat cursa în 53 de minute și 48 de secunde, la peste două minute diferență de ocupanul locului 2.

El a dedicat victoria prietenului său Vasile Roatiș, unul dintre cei mai buni triatloniști amatori din România, care a decedat recent.

“Am plecat foarte încet, dar după un kilometru m-am dus singur, în față, și am făcut toată cursa așa. Parcă Vasi era cu mine, era umbra mea”, mi-a spus Ciprian.

“Știam că sunt în formă, mai ales după cantonamentul efectuat în Portugalia, dar după toată starea pe care am avut-o nici n-am vrut să mă duc, așa de rău mă simțeam. Claudia Roatiș mi-a spus însă să mă duc la concurs, Vasi asta și-ar fi dorit”.

Ciprian Bălănescu cursă ciclism campionatul național de duatlon 2016
Foto: Events Photographer

Ciprian Bălănescu va pleca în perioada următoare într-un cantonament de pregătire, la Snagov, iar în data de 16 aprilie va participa la Campionatul European de Duatlon Șosea, ce va avea loc în Germania, în localitatea Kalkar.

O săptămână mai târziu, Bălănescu va lua startul al Campionatul European de Cross Duatlon, ce va avea loc chiar la noi în țară, la Târgu Mureș.

“La campionatele europene vreau să mă clasez pe podium”, spune Ciprian.

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds