Lew Hollander
Sursa foto: bendbulletin.com

În urmă cu fix un an scriam despre Lew Hollander, cel care la vârsta de 82 de ani stabilea un record mondial: devenea cel mai în vârstă concurent și finisher de Ironman. Acum un an, pe când avea vârsta de 84 de ani, se pregătea pentru cel de-al 59-lea concurs Ironman din cariera lui.

Pentru cine nu știe, Ironman înseamnă că trebuie să înoţi 3,86 km, apoi să pedalezi 180,25 km și, la sfârșit, să alergi un maraton.

Lew Hollander a participat în peste 3.000 de curse în viața lui, la diferite discipline. În 2014 nu a reușit să termine cursa din cauza vântului puternic pe care l-a înfruntat în proba de bicicletă, motiv pentru care nu a mai apucat să intre și la proba de alergare. În 2015 a devenit prima persoană care a concurat la categoria 85-89 de ani la Ironman World Championship, dar, din nou, nu a reușit să termine cursa înaintea timpului limită.

“Am avut un înot foarte bun, la bicicletă m-am descurcat bine, dar la alergare pur și simplu nu am putut alerga mai repede pentru a mă încadra în timpul limită. Nimic nu a fost greșit, n-aș fi putut avea o zi mai bună, pur și simplu a început să mă depășească această competiție”, a declarat el.

S-a lăsat de Ironman, după ce a constatat că nu mai poate?

Ce scria americanul pe contul său de Facebook, în data de 17 noiembrie, la o săptămână după campionatul mondial de Ironman:

“Am fost invitat de către Înălțimea Sa Shaikh Nasser al Bahrainului să vin în Bahrain, toate cheltuielile fiindu-mi plătite, pentru a participa la 70.3 Bahrain Ironman Triathlon, ce va avea loc în data de 5 decembrie 2015. Până la urmă se pare că am un viitor și după Ironman. Îmi voi da toată silința să fiu la înălțime”.

A concurat la Bahrain și a terminat cu bine, după șase ore și 40 de minute. A fost singurul concurent la categoria de vârstă 80+.

Am găsit și un clip cu ce a spus după cursă. Omul ăsta mă inspiră enorm, aș vrea să ajung și eu ca el (și la vârsta lui :)).

Comentarii

PUBLICITATE:Fă-ți cumpărăturile de la Decathlon prin acest link și Biciclistul.ro încasează un comision pentru recomandarea făcută.