Acasă Triatlon Mihai Baractaru, recordman național Ironman, are o nouă echipă

Mihai Baractaru, recordman național Ironman, are o nouă echipă

Mihai Baractarul in finala campionatului mondial Ironman

Mihai Baractaru (27 de ani), primul român din istoria triatlonului românesc care a participat în finala Campionatului Mondial de Triatlon Ironman, în anul 2015, se alătură Clubului Sportul Pentru Tine, sub culorile căruia va concura în sezonul competițional 2016.

“M-am alăturat unei echipe puternice, cu o mare experiență și performanțe consistente în competițiile de triatlon, care mă va ajuta să-mi accelerez drumul spre performanță și să urc cât mai sus în topul celor mai buni sportivi de profil din România”, a declarat Mihai Baractaru.

Clubul Sportul Pentru Tine a fost înființat în februarie 2014, iar pe lângă secția de triatlon, deține și secții de ciclism, atletism, natație, tenis de câmp și tenis de masă. Clubul Sportul Pentru Tine a obținut anul trecut două locuri 1 și trei locuri 2 în cadrul Campionatului Național de Triatlon Șosea (RTS), precum și un loc 1 și un loc 2 la Campionatul Național de Triatlon Offroad (CTS). Echipa de triatlon a clubului este formată din 14 sportivi, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani.

Echipa Clubul Sportul Pentru Tine
Echipa Clubul Sportul Pentru Tine

“Suntem încântați că Mihai Baractaru, unul dintre cei mai buni triatloniști din România, a ales să se alăture  clubului nostru. Mihai ne va reprezenta, în primul rând, în cadrul campionatelor naționale de triatlon șosea și triatlon offroad, unde suntem convinși că va obține un loc pe podium”, a declarat Bogdan Ioniță, președintele Clubului Sportul Pentru Tine.

Mihai Baractaru a început să practice triatlonul în anul 2005, la vârsta de 16 ani. Cinci ani mai târziu, a devenit deținătorul recordului național în proba de Ironman, cu un timp de 9 ore și 30 minute, obținut în cadrul unui concurs din Ungaria. Baractaru și-a îmbunătățit recordul național în 2015, în cadrul Ironman Austria, reușind să treacă linia de finish după 9 ore și 15 minute.

Mihai Baractaru - finish Campionatul Mondial Ironman 2015
Mihai Baractaru – finish Campionatul Mondial Ironman 2015

Un concurs de triatlon Ironman este compus din trei probe: înot 3,8 km, ciclism 180 km și un maraton de alergare (42,15 km).

“Anul acesta voi participa din nou la Ironman Austria, unde sper să câștig locul 1 în cadrul categoriei mele de vârstă și totodată să termin concursul sub nouă ore. Acest rezultat mi-ar permite încă o dată calificarea în cadrul finalei Campionatului Mondial de Triatlon de la Kona”, a spus Mihai Baractaru.

Baractaru antrenează aproximativ cinci ore pe zi și, pe lângă concursurile Ironman mai participă și la competiții de triatlon sau maraton.

Mihai Baractaru a absolvit în 2012 Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montante din Brașov.

Sponsorii principali ai lui Mihai Baractaru sunt eMAG, Bicishop, Global Vision, Arobs Transilvania, PowerBar și Solaris.

Mai multe informații despre Mihai Baractaru pot fi găsite pe site-ul sportivului – www.mihaibaractaru.com.

Comentarii