Sorin Boriceanu, triatlon

Lui Sorin Boriceanu își vă împlini una dintre cele mai mari dorințe personale, să participe într-una dintre cele mai dure și celebre curse de triatlon din lume, Escape From Alcatraz Triathlon, care va avea loc în data de 11 iunie, în San Francisco.

Este un concurs dur, ce constă în 2,4 km înot de la Insula Alcatraz înspre țărm, într-o apă ce are în jur de 8-9 grade Celsius, alergare de 800 de metri către zona de biciclete, 29 km de ciclism și 13 km proba de alergare, care include o porțiune numită sand ladder, o urcare în trepte pe nisip, de aproximativ 400 de metri, foarte dificilă.

Proba de înot are startul de pe un feribot, ce ancorează în apropierea insulei Alcatraz. Durează aproximativ 6-7 minute până sar toți concurenții în apă. E spectaculos. Dacă la concursurile clasice de triatlon cel mai mare pericol e să-ți iei pumni și picioare în cap de la înotătorii mai buni decât tine, aici pericolul este să-ți sară cineva direct în cap, dacă nu începi să înoți cât poți de repede imediat ce ai sărit de pe feribot.

Cursa începe la 07.30 AM și există o limită de timp pentru proba de înot: o oră. “Nu vreau să stau mai mult de 35 de minute în apă”, spune Sorin Boriceanu, care și-a propus să termine cu bine cursa și să se claseze “cât mai în față” între cei 2.000 de concurenți.

Traseul de bicicletă este unul tehnic, cu multe întoarceri, în ambele părți, dar și cu urcări, în care cicliștii nu au voie să meargă la plasă.

Proba de alergare va stoarce din concurenți și ultimele picături de energie. Se aleargă pe nisip, se urcă, se coboară trepte, e super solicitantă.

Comentarii

Articolul precedentCanyon Bicycles intră oficial pe piața din Statele Unite
Articolul următorAjutați proiectul Lumma Media! Manșoane de bicicletă cu lumini integrate
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE