Usain Bolt castiga aurul 100 m Jocurile Olimpice de la Rio

Prima oară a devenit star olimpic, a doua oară a luat naștere legenda. Iată însă că a venit și a treia Olimpiadă în care ia medalia de aur la 100 de metri, o performanță neatinsă de niciun bărbat sau femeie în istoria atletismului. Usain Bolt, Fulgerul, a lovit din nou!

Bolt a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Rio în 9,81 secunde și l-a învins pe americanul Justin Gatlin cu 0,08 secunde. Canadianul Andre De Grasse a luat bronzul, reușind și un record personal – 9,91.

Bolt, în vârstă de 29 de ani, a venit la aceste Jocuri Olimpice cu un singur gând: să câștige încă trei medalii de aur înainte de a se retrage. Victoria sa la 100 de metri a venit după cea a compatrioatei sale, Elaine Thompson, care s-a impus la 100 de metri feminin.

60.000 de oameni au fost martori pe stadion la performanța jamaicanului. Ca de obicei, Bolt a plecat greu, iar Justin Gatlin ca din pușcă. Se părea că americanul va câștiga de data aceasta, însă Bolt a recuperat startul lent printr-un sprint neomenesc și s-a dus ca un fulger la întrecere cu niște săgeți de arc.

https://youtu.be/9TsUk3H3POE

În 2012, la Jocurile Olimpice, Gatlin a pierdut în fața lui Bolt cu 0,14 secunde. În 2013, la campionatele mondiale, a pierdut cu 0,08 secunde. Anul trecut, tot la mondiale, a terminat în urma lui Bolt cu doar 0,01 secunde. Pur și simplu nu poate să-l învingă!

Ce urmează? Cursa de 200 de metri, iar mai apoi ștafeta de 4×100.

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.