Nu știu dacă ați putut urmărit cursa de triatlon de la Jocurile Olimpice, eu n-am reușit. Frații Brownlee au făcut legea, Alistair a luat aurul, iar Jonathan argintul. Sunt în mare formă, lucrează împreună și probabil că l-ar fi bătut și pe Javier Gomez, care a ratat Jocurile Olimpice din cauza unei prostii (a căzut cu bicicleta și și-a rupt mâna).

Alistair Brownlee a devenit primul triatlet care-și apără titlul olimpic. Frații Brownlee au fost la conducerea cursei de la început până la sfârșit. Alistair s-a desprins de fratele său înainte de jumătatea probei de alergare și a devenit primul triatlet din istorie care câștigă două medalii de aur la Jocurile Olimpice, dar și primul care câștigă aurul în mod succesiv.

Jonathan și-a îmbunătățit rezultatul, dacă la Jocurile trecute a luat bronzul, acum s-a ales cu argintul, făcând cinste Federației Britanice de Triatlon, care are cu ce se mândri.

Surprinzător, locul trei a fost ocupat de sud africanul Henri Schoeman, care a făcut cursa vieții sale și a adus Africii de Sud prima medalie în triatlon la Jocurile Olimpice. A fost primul său podium major. Chiar în spatele lui a venit un conațional, Richard Murray (rezultatele complete).

Top 10 triatlon Jocurile Olimpice

Comentarii