Mogosoaia Triathlon Offroad - pe traseu ciclism Emilian Nedelcu

NoStress Triathlon Mogoşoaia va avea distanţe unice pentru toţi concurenţii, potrivit unui anunţ făcut de organizatori pe Facebook.

Proba de înot va fi de 750 de metri, proba de ciclism 26 km, iar proba de alergare 7,5 km.

Proba de ciclism va avea două tururi, iar aproximativ 50% din cei 26 km vor fi offroad. La alergare vor fi cinci tururi, a câte 1,5 km.

“Ideea este că 13 km ar fi fost prea puţin ca pondere, în total. De asemenea, 26 km ar fi fost prea mult pentru sprint, tot ca pondere, ceea ce ar fi favorizat mult cicliştii. Motivul principal pentru care am schimbat distanţele este că am dorit să echilibrăm ponderea celor trei probe, iar distanţele actuale – 750-26-7,5 ni se par cele mai echilibrate”, a declarat pentru Biciclistul.ro preşedintele Asociaţiei NoStress, Mihai Preda.

L-am întrebat dacă nu cumva modificarea distanţelor îi va speria pe începători, pe cei care vor să încerce primul lor concurs de triatlon.

“Nici vorbă, în fapt înotul este doar 750 de metri, cicliştii pot face fără probleme 26 de km, mai ales că traseul de la Mogoşoaia este uşor, fără diferenţe de nivel şi fără porţiuni tehnice, iar alergarea în parc nu pune probleme”, a mai spus Mihai Preda.

NoStress Triathlon Mogoşoaia va avea loc în data de 17 iunie 2017, înscrierile se fac la acest link, taxa de participare este de 135 de lei, iar după data de 15 mai devine 150 de lei.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.