Maratonul Vinului 2015 - foto Stefan Toaderfoto: Ștefan Toader

La Maratonul Vinului 2017 mă aşteaptă o diferenţă de 440 de metri pentru fiecare dintre cele două tururi de 18,8 km pe care le voi avea de parcurs. N-am îndrăznit să mă înscriu la traseul lung, unde ar fi trebuit să parcurg trei tururi, am mai fost la acest concurs şi de fiecare dată urcările m-au chinuit şi m-au sleit de puteri.

BikeXpert Racing Team, organizatorul competiţiei, ne-a pregătit un traseu plin de provocări. Prima vine după numai 1,5 km de la start, când se termină porţiunea de asfalt şi începe prima urcare istovitoare pe un drum de pietriş, urcare ce continuă până la punctul de alimentare situat la km 5,5 şi mai departe până la km 7. Voi ajunge acolo, în cel mai înalt punct al traseului, la o altitudine de aproape 440 de metri, după ce voi fi urcat pe un drum cu o pantă medie de 5% (pe unele porţiuni gradul de înclinaţie e de 15%).

Eu am o vorbă, după orice urcare vine şi o coborâre :). Voi avea şi coborâre, spre Valea Nucetului, pe un drum acoperit cu iarbă şi pământ, presărat cu câteva urcări scurte şi abrupte în zona dintre vii. Urcările astea sunt puse pe traseu ca să nu şi-o ia cineva în cap, să se creată zmeu.

La km 14, după o scurtă porțiune de asfalt, traseul începe să urce din nou, pe un drum de pietriș, pentru o ultimă cățărare de 2 km prin via Basilescu. Panta medie este de 7%, iar cea maximă de 12%. Acolo va fi hard, very hard.

Coborârea finală, pe un drum bolovănos, duce înapoi în Urlați, iar ultimul kilometru pe asfalt oferă un răgaz binevenit înainte de următoarea tură.

Maratonul Vinului îi ajută pe copiii aflaţi în dificultate

Maratonul Vinului a ajuns la a şaptea ediţie şi este primul concurs MTB cu scop caritabil din Romania.  Anul acesta o parte din profitul obţinut de pe urma evenimentului va merge către Fundatia Bucuria Ajutorului din Urlati, care lucrează pentru a preveni abandonul școlar și excluziunea socială a copiilor în dificultate, oferind servicii sociale, educaționale și psihologice unui număr de 25 de copii din zonă.

Copiii vin în fiecare zi la centru, unde primesc hrănă, îmbrăcăminte și materiale școlare și sunt ajutați să-și facă temele, într-un mediu cald și prietenos creat de voluntari inimoși.

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

5 thoughts on “M-am înscris la Maratonul Vinului 2017. Mă aşteaptă un traseu hard”
 1. Să ştii că nici eu n-am avut antrenament pe urcări. Unde naiba să te antrenezi pentru urcări în Bucureşti? Dar asta e, mergem la luptă cu ce avem 🙂

 2. asa face sens.
  Eu aveam scop sa il termin (anul trecut am facut pana dupa prima tura) si sa nu fiu chiar ultimul.
  La categoria mea am mai avut 10 in spate, iar la general, peste 100.

  Lipsa antrenamentului pe urcari m-a facut sa nu pot avansa mai mult, plus pozitia la start destul de in spate (pe la rond). Pe coborare am avansat mai multe locuri: am avut mai multa incredere in bicicleta si am putut merge tare.

  Succes!

 3. Ai facut cele doua ture doar cu 20min mai repede decat mine. Tu antrenamente, eu pizza si bere. Ciudat.
  Traseu de 36km am nu facut niciodata, nici macar pe asfalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.