Paul Georgescu locul 1 maraton inot lacul Zurich

Paul Georgescu a câştigat The International Self-Transcendence Marathon-Schwimmen, unul dintre cele mai mari maratoane de înot din lume (26,4 km), ce a avut loc duminică, 6 august, în Elveţia, pe lacul Zürich. Concursul câştigat de român face parte din top 100 Open Water Swims, o listă anuală a celor mai competitive, populare şi unice concursuri de înot în ape deschise.

Paul Georgescu a ieşit primul din apă, după ce a înotat 26,4 km în şapte ore şi 11 minute, ceea ce înseamnă că a avut o medie de 01:37 / 100m.

Paul Georgescu este cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, reușind să străbată distanța de 54 km în 13 ore și 36 minute. Antrenorul său este Matei Giurcăneanu profesor la Clubul Sportiv ”Delfinul” și vicepreședinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. El l-a însoţit pe Paul în Elveţia, făcând parte din echipa de suport a sportivului.

Paul Georgescu este fost campion naţional la polo, iar acum este profesor de educaţie fizică şi sport la International British School of Bucharest. Paul este căsătorit şi are doi copii, Andrei şi Antonia.

Urmatorul concurs de înot în ape deschise pentru Paul Georgescu este finala circuitului Oceanman,  ce va avea loc in luna octombrie, in Spania, unde va avea de înotat 9,3 km (vezi traseul).

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds