Oana Nastase
Sursa foto: garbo.ro

Am observat pe LinkedIn că Oana Năstase nu mai este încă din decembrie 2017 managing director la Bucharest Running Club, asociaţia care s-a înființat în anul 2007 și care organizează Bucharest Marathon, Half Bucharest Marathon şi Bucharest 10k & Family Run.

Oana Năstase a ocupat poziţia de director general timp de nouă ani, din decembrie 2008. Anterior, ea a fost Communications and corporate affairs director în cadrul Rompetrol Group.

Ce am întrebat-o pe Oana Năstase:

– Vei continua să fii implicată în vreun fel cu fenomenul sportiv din România?
– Vei mai colabora cu Bucharest Running Club în vreun fel?
– Ce anume a motivat întreruperea colaborării cu Bucharest Running Club?
– Care este noua provocare profesională căreia i-ai dat curs?

Ce mi-a răspuns:

Bună Emilian,

BRC a mai primit întrebări în legătură cu plecarea mea şi am agreat un răspuns, o poziţie oficială.

“Pe parcursul celor 10 ani, Oana Năstase a avut o contribuţie valoroasă și decisivă în demararea și dezvoltarea  Bucharest RUNNING CLUB: a pus temelia evenimentelor de anvergură internațională Bucharest Marathon, Bucharest Half Marathon , Bucharest 10K&Family Run, a realizat strategia și a urmărit implementarea întregii activități a BRC, a format echipa, a construit categoriile  de stakeholderi într-o rețea în care fiecare dintre aceștia avea beneficii directe care înlesneau premisele continuării unui parteneriat de succes pe termen lung:  alergători, public, sponsori, mass-media, instituții ale statului, federații de specialitate, ONG-uri și cauze caritabile,  organizatori, colaboratori și voluntari.  Pentru noua ani asocierea dintre cele două conducatoare ale BRC a funcționat armonios, fiecare contribuind cu viziunea proprie la un parteneriat care împletea competențele lor complementare: sportivitatea, olimpismul, filantropia –  pe de o parte, cu antreprenoriatul socio-sportiv, managementul operational,  dezvoltarea comunitara, principiile organizatorice și organizaționale – pe de altă parte. 

În acești ani BRC a pus bazele, a stabilit standardele și a dezvoltat  o mare parte din piața evenimentelor sportive de amatori în România. În acest moment, atât piața cât și BRC au ajuns la un anumit grad de maturitate iar asta aduce cu sine o schimbare de paradigmă, o schimbare a așteptărilor tuturor părților implicate.  În acest context, cele două asociate au constatat diferențe evidente de viziune, strategie și de principii care au dus la despărțire.

Oana Năstase, deși nu se mai ocupă de management,  rămâne membru BRC iar BRC îi este recunoscător pentru tot ce a realizat în acești ani, pentru organizarea celor mai mari competiții de alergare stradală din România si poziționarea BRC ca leader de piață.

În acest moment, Oana Năstase apare pe LinkedIn ca fiind managing director la compania FINACTIV, care s-ar ocupa cu management, bugetare, planificare, comunicare, business development, strângere de fonduri, client service, public affairs, relaţia cu acţionarii, promovare şi PR, dezvoltare de comunităţi.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.