Trotineta electrica - pericol Bucuresti

Se vede cu ochiul liber că România a devenit o piață bună de desfacere pentru trotinete electrice.  În București, unde circul destul de mult cu bicicleta, am văzut tot mai mulți oameni cu trotinetă în trafic sau pe trotuar. Foarte frumos! Te deplasezi fără să poluezi, consumi puțin, salvezi planeta!

Totuși, e o problemă atunci când contribuția ta la salvarea planetei poate duce la propria-ți vătămare corporală, poate chiar moarte (nu am auzit încă de niciun caz), sau la implicarea într-un accident și a altor oameni, care nu au nicio vină. Nu știu ce părere aveți voi, eu cred că trotineta trebuie folosită cu preponderență pe trotuar, nu pe carosabil.

Două argumente de care ar trebui să ții cont dacă circuli cu trotineta pe stradă:

  • E cam greu să respecți regulile de circulație când ești pe trotinetă. Cum semnalizezi schimbarea direcției de mers? Ai luat mâna de pe ghidon riști să cazi;
  • Roțile trotinetei sunt prea mici, iar la cea mai mică gropiță poți să zbori de pe trotinetă cât colo. Și dacă mergi în paralel cu mașinile și iei o căzătură neprevăzută nu doar că îți pui ție în pericol viața, dar riști să distrugi și viețile celor din jurul tău.

E adevărat, se circulă greoi pe trotuar, pentru că sunt pietoni, sunt multe mașini parcate aiurea, e aglomerație. Trebuie să fii înarmat cu răbdare și să știi să spui mulțumesc unora care îți fac loc, atunci când te observă. Nu cred însă că există nimeni pe lumea asta care, întrebat fiind, ar spune că preferă să își riște viața sau integritatea corporală, dar să ajungă cu cinci minute mai devreme la birou.

Voi ce părere aveți?

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds