interzis biciclete parcul IOR

Cineva a remarcat pe un grup de Facebook că poliția îi amendează pe cei care se dau cu bicicleta în jurul lacului din Parcul IOR și se întreba cu mirare de ce se întâmpla asta.

Mulți încă nu știu că nu mai este voie cu bicicleta în jurul lacului din IOR încă de anul trecut, de prin august, când pista pentru bicicliști a fost mutată înspre exteriorul parcului.

Nu știu cum alții nu le-au văzut, dar sunt semne care indică interdicția, eu le văd peste tot când alerg prin IOR.

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat o hotărâre prin care se interzice circulația cu biciclete în parcurile IOR și Titanii. Amenzile pot ajunge până la 500 de lei. În plus față de această hotărâre dată la nivel de sector, am înțeles că există OUG nr. 195/2002, care interzice circulația bicicliștilor pe aleile pentru pietoni din grădini publice și parcuri.

Adevărul este că în weekend parcul este plin ochi de oameni, nu ai pe unde să te strecori cu bicicleta, trotineta, rolele sau orice alt mijloc de deplasare pe roți fără să riști să intri în cineva. Aleile sunt înțesate de mămici cu cărucioare, bătrâni și copii. E dreptul lor să se plimbe prin parc, la aer curat, bicicliștii chiar nu au ce căuta pe acolo.

Mi se pare o idee bună că a fost mutată pista de biciclete înspre exteriorul parcului, poți să te dai liniștit pe acolo, în mod special când este aglomerație în parc. Pe de altă parte, dimineața când ies eu să alerg în IOR parcul este pustiu. Dacă poliția ar da atunci amendă unuia care se dă cu bicicleta în jurul lacului cred că ar face exces de zel.

Și cred că ar fi totuși o idee bună să fie ștearsă pista desenată în jurul lacului, pentru că induce oamenii în eroare, mulți chiar cred că este dreptul lor să se dea pe acolo și nu se gândesc că s-ar putea să-și ia o amendă.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds