Alex Ciocan - foto Bogdan PopaFoto de Bogdan Popa

Locul lăsat liber de Eduard Novak, fostul președinte al Federației Române de Ciclism, actual ministru al sportului, s-a sincronizat perfect cu dorința lui Alex Ciocan de a se implica în mod formal și administrativ în ciclismul românesc. În cursa pentru poziția de președinte mai sunt Traian Goga (actualul secretar general FRC), Mariana Macovei (fosta directoare de marketing Bellotto și organizatoare la Turul Bihorului) şi Sebastyen Szabolcs (managerul echipei Novak Team) .

Peste două zile va avea loc Adunarea Generală la FRC, prima după aproape doi ani, ocazie cu care ar putea avea loc și alegerile pentru poziția de președinte al Federației Române de Ciclism.

”Teoretic, atunci vor avea loc și alegerile”, a declarat Alex Ciocan pentru Biciclistul.ro.

”Există destul de multe chestiuni aflate într-o zonă gri – echipe afiliate și cu taxele la zi, ddar neînregistrate la Registrul Federațiilor și Fundațiilor, cluburi fără activitate de câțiva ani și fără taxe la zi, dar cu drept de vot. Probabil că cea mai sănătoasă și mai corectă soluție ar fi să se amâne puțin aceste alegeri, să se aducă la zi toată situația, dar vom vedea în Adunarea Generală ce vor decide cluburile. Suntem pregătiți pentru ambele scenarii”, a spus Alex Ciocan.

Suntem? Care suntem?

Alex Ciocan s-a gândit deja la echipa pe care o vrea alături de el: pentru funcţiile de vicepreşedinte Ovidiu Burghelea, actualul secretar general al Federaţiei Române de Triatlon, şi Cătălin Sprînceană, care se ocupă de singura echipă românească licenţiată UCI din MTB – BikeXpert. Ca membri în Consiliul de Administraţie Alex îi propune pe Ştefan Laibner, Tudor Geangălă şi Ovidiu Simen.

L-am întrebat pe Alex care va fi strategia principală pe care o va adopta în cazul în care va câștiga alegerile.

”Cea mai importantă va fi grija e copii și juniori, în paralel cu cei care performează acum. Mulți, puțini, ei reprezintă un etalon pentru cei mici, nu-i poți da la o parte. În plus, ei sunt cei care au ținut activitatea federației pe linia de plutire toți acești ani”, a spus Alex Ciocan.

”Dacă ai Turul României pe Eurosport, ddar ai ddoar patru juniori în țară, paharul este doar pe jumătate plin. Dacă ești la Eurosport și pe străzi ai mii e utilizatori ai bicicletei, iar la fiecare concurs își vor toci cauciucurile zeci e cicliști pe fiecare categorie în parte, atunci DA, poți spune că ți-ai făcut treaba”.

L-am mai întrebat pe Alex Ciocan ce se va alege de Turul României.

”Turul României este un eveniment care poate aduce un plus enorm ciclismului și imaginii federației. Va fi una dintre priorități, nu singura, nu cea mai importantă”.

Are șanse să câștige Alex Ciocan? Eu cred că da, a dovedit că poate fi un bun mobilizator de resurse, un bun organizator, iar Road Grand Tour este o dovadă vie acestui fapt. Are o imagine bună, este asociat cu omul care susține ciclismul românesc. În plus, cunoaște foarte bine situația din țară.

Eu îl susțin pe Alex, s-a hotărât cam greu :), dar niciodată nu e prea târziu. Merită o șansă, fără doar și poate.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds