O veste extraordinară pentru ciclismul românesc, care vine într-un moment tensionat pentru acest sport prea puțin cunoscut în România!

Eduard Grosu (Delko Marseille) și Serghei Țvetcov (Wildlife Generation Pro Cycling) vor participa în Turul Franței 2021, echipele la care activează cei doi au primit invitații oficiale din partea organizatorilor.

Cei doi vor întrerupe o pauză de 85 de ani în ceea ce privește participarea românilor în cea mai mare competiție ciclistă din lume.

Singurii cicliști români care au participat în Turul Franței au fost Constantin Tudose, Nicolae Ţapu, George Hapciuc şi Virgil Mormocea, toți la ediția din 1936.

”La Turul Franţei, o cursă pe etape, sunt mai multe oportunităţi şi sunt un sportiv care se recuperează bine de la o zi la alta, şi după cele două experienţe din Turul Italiei, cred că sunt destul de matur fizic şi mental ca să reuşesc să fac un rezultat mare în Turul Franţei”, a declarat pentru Biciclstul.ro românul Eduard Grosu.

”Sper să fac o figură frumoasă în Turul Franței, cu siguranță mă voi implica în evadări și voi încerca să produc o surpriză în cel puțin una dintre etape”, a declarat și Serghei Țvetcov pentru Biciclistul.ro.

Vezi lista completă a echipelor din Turul Franței 2021.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds