Este recomandat să te pregăteşti şi să te dotezi cu îmbrăcămintea corespunzătoare, pentru că aceasta îţi creşte gradul de confort şi de siguranţă şi va reduce riscul de accidente. 

Iată o listă cu şapte piese must-have de care orice biciclist are nevoie pentru a putea pedala confortabil şi în deplină siguranţă şi câteva sfaturi pentru a nu te îmbolnăvi.

Cască de protecţie

Aceasta este cea mai importantă piesă din echipamentul oricărui ciclist. Alege o cască care ţi se potriveşte bine, înlocuieşte-o cel puţin odată la cinci ani şi imediat dacă ai avut un accident. 

Bluze cu mâneci

Ai nevoie aceste articole pentru a te proteja de arsurile solare, dar şi pentru a fi mai vizibil în trafic. Alege tricouri de ciclism pentru bărbați sau femei în culori luminoase pentru că sunt cele mai bune.

Pantaloni de ciclism

Când pedalezi, pantalonii lungi şi largi se pot prinde în roata sau în lanţul bicicletei şi pot provoca un accident. Echipează-te cu o pereche de pantaloni pentru biciclişti, pentru că aceştia sunt special concepuţi pentru a-ţi asigura confortul şi siguranţă în trafic. Poţi găsi seturi de tricouri de ciclism pentru femei sau bărbaţi cu pantaloni, sau îi poţi achiziţiona separat.

Mănuşi

Pe lângă faptul că previn rănirea în timpul unui accident, îţi vor ţine cald în zilele reci şi, totodată, fac plimbarea mai confortabilă. Sunt special concepute pentru a proteja nervii de la încheietura mâinii şi a reduce riscul apariţie tunelului carpian.

Seturi de ciclism

Dacă vrei o experienţă şi un aspect profesionist, alege seturi de ciclism! Acestea conţin pantaloni, bluze, mănuşi, şepci şi chiar şi şosete, sunt de calitate şi special concepute pentru biciclişti. Le poţi găsi în varianta de vară sau de iarnă şi poţi să fii sigur că îţi oferă exact echipamentul de care ai nevoie pentru a face plimbări reuşite cu bicicletă, pe orice vreme şi în orice anotimp.

Protecţie pentru ochi

Poţi folosi orice pereche de ochelari de soare, dar cei de ciclism sunt special concepuţi pentru a-ţi proteja ochii şi pe lateral. Astfel vei fi protejat de soare, dar şi de insecte, praf şi reziduuri, nelipsite în trafic sau pe drumurile din natură.

Protecţie solară

Dacă vrei să pedalezi într-o zi de vară, este obligatoriu să îţi asiguri protecţia solară adecvată! Alege un produs rezistent la apă cu SPF de cel puţin 50 şi aplică-l la fiecare oră. Nu uita să îl foloseşti pe ceafă şi urechi, pentru că acestea sunt cele mai expuse. 

Alimentează-te şi hidratează-te corespunzător

Serveşte o masă mică şi uşor de digerat cu 60 de minute înainte de plimbare şi asigură-te că eşti bine hidratat. Consumă între 5 şi 10 ml de lichid pe kilogram greutate corporală cu două ore înainte. 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds