Foto: pexels.com

Baza este încălțămintea bună

Alegerea pantofilor de alergare potriviți este esențială atât pentru confortul, cât și pentru siguranța noastră. Alegerea între pantofii de alergare este foarte mare și fiecare marcă specializată în acest tip de încălțăminte are cel puțin câteva, dacă nu chiar zeci de modele diferite în ofertă. Din acest motiv, merită să mergem la un magazin specializat în alergare, unde putem compara numeroasele variante. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să decidem asupra tipului de teren pe care vom alerga. Pantofii pentru asfalt sunt cu siguranță diferiți de pantofii de alergare , concepuți pentru alergarea pe munte. În plus, trebuie să stabilim dacă suntem în căutarea unor pantofi de antrenament sau de competiție. Unul va oferi mai mult confort, iar celălalt vă va permite să economisiți secunde prețioase pe traseu. Mulți oameni se confruntă, de asemenea, cu dilema dacă să aleagă pantofi de alergare ușori cu plasă sau cu o membrană impermeabilă, mai ales dacă aleargă mult pe vreme nefavorabilă. Forma piciorului și modul în care plasăm piciorul la fiecare pas succesiv joacă, de asemenea, un rol foarte important. De aceea, încă de la începutul aventurii tale de alergare, optează pentru încălțăminte de la branduri de top în materie de alergare, pe care le vei găsi, printre altele, în magazinul 8a.ro.


Ce altceva va fi util în timpul alergării?

În timpul antrenamentului, dar și în timpul competițiilor mai lungi, este necesar să se hidrateze și să se hrănească corespunzător organismul. Prin urmare, ar trebui să cumpăram un bidon de apă sau un flacon moale, potrivit, adică o sticlă flexibilă pentru apă sau băutură izotonică. Când vine vorba de nutriție pe distanțe mai lungi, batoanele sau gelurile energetice sunt cele mai bune. Oricine se antrenează un pic mai mult alergând, ar trebui cu siguranță să se echipeze și cu un ceas de alergare sau un smartwatch care vă va permite să vă monitorizați progresul sau să vă mențineți ritmul cardiac în intervalul potrivit. Dacă alergați seara sau noaptea, veți avea nevoie și de o lampă frontală bună. Dacă urmează să antrenăm alergarea montană, atunci un element suplimentar în echipamentul nostru de alergare ar trebui să fie stâlpii de alergare, care vă vor permite să urcați dealurile și mai repede.

Pentru o alergare scurtă în parc, putem pune aproape toate lucrurile necesare în buzunarele pantalonilor scurți sau ale unui tricou de alergare. Totuși, dacă avem la noi un portofel ceva mai mare sau un mănunchi mare de chei, o curea de alergare compactă cu buzunar cu fermoar sau un loc separat pentru o sticlă de apă va fi cu siguranță o soluție bună. Veți avea nevoie de cele mai multe echipamente în timpul alergărilor ultramontane. Aici, singura soluție posibilă este o vestă de alergare potrivită ideal pe silueta. Este o formă specială de rucsac, care este realizata din material flexibil, datorită căruia aderă perfect la corpul alergătorului. În vesta de alergare putem încadra softlicks (sticle flexibile) cu băuturi, geluri energetice, dar și o jachetă ușoară de vânt, un far sau chiar bețe de alergare pliabile.


Haina de alergat

Niciun magazin bun de alergare nu este complet fără haine de alergare. Deși majoritatea hainelor termoactive pot fi folosite pentru alergare, hainele realizate doar pentru această activitate ne vor oferi cel mai mare confort, atât în ​​timpul antrenamentului, cât și în timpul competițiilor. Dintre hainele de alergat, mai putem distinge si câteva elemente ale ținutei caracteristice acestei activități. Alergătorii acordă cu siguranță multă atenție selecției de șosete. Șosetele de compresie devin din ce în ce mai populare. În sezoanele de tranziție, alergătorii ajung cu nerăbdare la jachete foarte ușoare – așa-numitele pistoale cu aer comprimat. Ele protejează destul de bine împotriva vântului, dar sunt suficient de subțiri pentru a încăpea în palmă când sunt rulate. Datorită acestui lucru, se pot lua la fiecare antrenament. Iarna, majoritatea alergătorilor poartă jambiere strâmte. Acestea oferă un confort termic ridicat și, în același timp, nu interferează cu jogging-ul, precum pantalonii de trening largi.

Echipamentul de alergare, hainele și încălțămintea bine alese, desigur, nu sunt totul. Deși la început, cei mai mulți aleargă după propria intuiție, merită să găsim un grup de alergători mai experimentați care să ne introducă în lumea alergării. Dacă va implicați în alergare, merită să luați în considerare un plan de antrenament dedicat și chiar să va gândiți la o alimentație adecvată, care va va sprijin pe drumul spre doborârea de noi recorduri.

Aceta este un articol plătit

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE