Maratonul Olteniei - fapte bune

Maratonul Olteniei 2021 susține trei cauze sociale, ce vor beneficia de sumele provenite din taxele de participare, dublate și de compania CEZ România. Banii vor fi redirecționați către Fundația Alex Tache, Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea și Fundația World Vision România.

Casă de tip familial pentru copii abandonați

“Ne onorează propunerea CEZ România de a fi, pentru al doilea an, unul dintre beneficiarii #energieipentrubine dăruite de sportivi la Maratonul Olteniei. Datorită donației de anul trecut am reușit să finalizam instalația termică și de apă caldă/rece. Visul nostru se apropie tot mai mult de împlinire și ne dorim ca anul acesta să ne mutam alături de copii în casa NEST. Cu siguranță, ajutorul de la Maratonul Olteniei 2021 va juca un rol important și pentru asta le mulțumim învingătorilor care vor lua startul la MO 2021!„ a spus Alex Tache, fondatorul Fundației Alex Tache.

Fundația Alex Tache construiește în comuna Galicea, județul Vâlcea o casă de tip familial pentru 12 copii abandonați. Proiectul se suprapune cu strategia guvernamentală care își propune eliminarea centrelor de plasament mamut în care trăiesc până la 100 de copii și mutarea lor în aceste case cu până la 12 ocupanți, unde copiii beneficiază de educație și supraveghere ca într-o familie. Inspirația pentru proiectul NEST a venit de la fondatorul fundației – Alex Tache, cel care în urmă cu 14 ani, la vârsta de 20 de ani, a fost diagnosticat cu o formă de cancer osos și a trecut prin multiple operații și tratamente chimioterapeutice în urma cărora i-a fost amputat un picior. Proiectul se diferențiază de celelalte case de tip familial prin faptul ca Alex își dorește să locuiască alături de copii.

Maratonul Olteniei 2021 va susține dezvoltarea proiectului pentru construcția casei de tip familial, pentru una dintre următoarele lucrări: dotări, finisaje interioare/exterioare – tencuieli, placări sau montarea instalațiilor termice, sanitare, electrice.

Achiziție de echipamente medicale performante

“La Secția de Neonatologie a SJU Vâlcea se nasc aproape toți bebelușii din județul Vâlcea și pentru toți căutăm să oferim îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde ale momentului. Nou-născuții prematuri sunt adesea cei care au cea mai mare nevoie de aparatură medicală performantă, iar sprijinul oferit de Maratonul Olteniei 2021 și concurenții săi se va transforma într-o șansă suplimentară la viață pentru cei mici.”, a declarat  Nicolae Monica, Șef Secția de Neonatologie, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

În fiecare an, la spitalul din Râmnicu Vâlcea se nasc peste 2.000 de copii, iar 200 dintre aceștia sunt născuți prematur sau cu probleme medicale și necesită îngrijiri de specialitate.

Susținerea din partea Maratonului Olteniei 2021 va fi direcționată către achiziția de echipamente medicale performante – incubatoare, ventilatoare, monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale sau o masă de resuscitare, pentru o mai bună funcționare a secției.

Burse dedicate tinerilor din medii vulnerabile

“Discrepanţele între rural şi urban se adâncesc din ce în ce mai mult, de aceea este vital să le oferim copiilor de la sate şansa la educaţie – şi nu doar prin bani de transport şi cazare, dar şi prin consiliere, dezvoltare personală și acces la experienţe. Asta facem prin programul Vreau în clasa a 9-a şi nu am putea face nimic din toate acestea dacă nu am avea alături parteneri responsabili, ca CEZ România. Mulţumim prietenilor de la CEZ România și viitorilor concurenți ai Maratonului Olteniei 2021.”, a spus Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România.

Fundația World Vision România acordă burse dedicate tinerilor din medii vulnerabile, ca parte a programului “Vreau în clasa a 9-a”. Prin acest proiect, organizația non-guvernamentală are ca obiectiv susținerea tinerilor pentru a deveni Învingători prin acces la educație.

Sumele strânse prin intermediul Maratonului Olteniei 2021 vor fi folosite pentru dezvoltarea programului, astfel încât din ce în ce mai mulți tineri să aibă acces la resurse educaționale, pentru un viitor mai bun.

Înscrierile la Maratonul Olteniei sunt limitate

Anul acesta, Maratonul Olteniei va avea loc în perioada 28-29 august, dar locurile pentru cursele fizice sunt limitate. Înscrierile sunt încă deschise la www.maratonulolteniei.ro, iar contravaloarea taxelor de participare va fi dublată și donată comunității locale din zona Olteniei. Prin urmare, dacă vrei să participi la unul dintre cele mai frumoase concursuri sportive din România și, în același timp, să faci și o faptă bună, grăbește-te, competiția este aproape de SOLD OUT.


By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds