Aş vrea ca viitorii  mei adversari de la competiţiile de duatlon şi triatlon să-şi facă o idee ce pot eu să dau la alergare, aşa, de dragul transparenţei. Dacă sunt mai buni, vor fi fericiţi că au certitudinea că mă pot bate. Dacă sunt mai slabi, atunci au  pentru ce să tragă.

În tabelul de mai jos puteţi  vedea ce timpi am scos pe distanţele de 5 km, respectiv 10 km, începând cu luna aprilie, când am început să mă antrenez mai serios.

Dar, pentru că există şi un micuţ, insignifiant “dar”, viitorii mei adversari ar trebui să ţină cont că în cadrul competiţiei nivelul de adrenalină este mult mai mare şii în acest context mă simt mai motivat, deci scot timpi mai buni. Anul trecut, la triatlonul de la Mamaia am  scos 31’40” pe 5 km, dar:

  • nu eram antrenat. Eram la prima competiţie de triatlon şi am vrut să văd dacă pot să duc cursa până la capăt. A fost o victorie personală faptul că am terminat pe locul 16 din 37 la categoria 30+. Anul acesta voi fi mai motivat;
  • am făcut prostia să nu-mi pun ciorapi în picioare, după ce am terminat proba de bicicletă. Urmarea a fost sângeroasă, pentru că m-au ros pantofii şi ultimii 2 km i-am alergat schiopătând;
  • nu m-am hidratat aproape deloc. În timpul probei de bicicletă n-am băut niciun pic de apă, iar în perioada de tranziţie am  luat două guri din bidon şi am plecat la alergare. Asta a fost o prostie, pentru că mi-am epuizat destul de repede resursele de energie. Anul acesta nu voi mai face aceeaşi greşeală.

În fine, iată tabelul cu timpii, pe care îl voi actualiza pe măsură ce voi acumula antrenamente.

[table id=52 /]

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

3 thoughts on “Alergare: timpii mei la 5 şi 10 km începând cu aprilie”
  1. Vezi că am actualizat timpii, la nivelul anului 2012, să-ți faci o idee mai bună. Nu știu ce greutate ai, dar pentru vâsta ta 28:00 mi se pare un timp foarte bun.

  2. Iti multumesc pentru tabelul cu timpii pe 5 km alergati. Nu aveam un termen de comparatie si acum a fost o ocazie sa ma verific cumva, mai ales ca ai participat la Mamaia. Am 42 de ani, sint din Iasi si reusesc o medie de 28’00” pe 5 Km, cu un semafor de 40″ intercalat. Imi doresc ca pina in primavara sa scot o medie de 25′, mai ales ca ma antrenez si acum, doua zile cu una pauza, pina la -10 grade. Chiar intentionez si eu sa ma inscriu anul acesta in competitia de la Mamaia, insa mai am de muncit la proba de inot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds