Turul Romaniei 2019 - etapa 1 - foto Traian OliniciFoto: Traian Olinici

Prima etapă din Turul României 2019 a fost câștigată de rutierul olandez Ivar Slik (Monkey Town A Block CT), care s-a impus la capătul unei evadări, fiind urmat de coechipierul său Alex Molenaar.  

De altfel, echipa olandeză Monkey Town A Block CT a reuşit să câştige la ediţia din 2018 nu mai puţin de trei etape.

Turul Romaniei 2019 - podium etapa 1
Ivar Slik (mijloc), Alex Molenaar (stânga), Eduard Grosu (dreapta)

Etapa de debut a celei de-a 52-a ediţii a Turului României a avut loc miercuri, 11 septembrie 2019 și s-a desfășurat pe 168 km între Cluj-Napoca şi Sighişoara.

Doi români au abandonat

Prima etapă nu a fost favorabilă echipei naţionale, pentru că Marius Petrache şi Ionuţ Andrei au abandonat, iar Serghei Ţvetcov, campionul en titre, a avut probleme mecanice în două rânduri şi a pierdut timp preţios. Țvetcov a trecut linia de finish pe locul 72, în pluton.

Cel mai bine clasat român a fost Eduard Grosu, care a trecut linia de finish pe locul 3, la o diferență de 46 de secunde față de câștigător.

În această primă etapă din Turul României s-a pedalat cu o viteză medie de 39,88km/h.

Turul României 2019 – clasament general după etapa 1

Eduard Grosu este cel mai bine clasat român în Turul României 2019, potrivit clasamentului general realizat după prima etapă.

Disensiuni între români

Prima etapă din Turul României 2019 a adus și un prim conflict între doi rutieri români, Eduard Grosu și Daniel Crista.

”Mare gest de fair-play din partea domnului Daniel Crista astăzi, care, din nu știu ce motiv, fără măcar a schimba un cuvânt cu el, mi-a arătat în repetate rânduri semne obscene în timp ce mă aflam în spatele lui!”, a scris Eduard Grosu pe pagina sa de Facebook.

Răspunsul celui vizat, Daniel Crista, nu a lipsit:

”Dacă vrei să mă pui pe mine într-o lumină proastă să știi că nu îți va ieși, eu am atacat în nenumărate rânduri, tu super arogant ai venit de fiecare dată după mine și când am făcut semn să schimb te uitai la fel de arogant la mine, eu am dus mâna la spate și ți-am arătat ok, păcat că îți place să faci telenovele pe Facebook”, i-a comentat pe Facebook Daniel Crista lui Eduard Grosu.

Eduard Grosu și Daniel Crista sunt adversari în Turul României 2019, Grosu concurează pentru echipa națională, Crista pentru echipa Giotti Palomar Victoria Team.

Eduard Grosu ocupă în acest moment locul 9 în clasamentul general, iar Daniel Crista locul 41.

Turul României 2019 nu este transmis în direct de nicio televiziune din România, există scurte rezumate produse de TVR1 sau Digi Sport.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE